Z materskej na rodičák

bahnova
7. aug 2018

ahojte baby ked budem prechadzat s materskej na rodicak vybavuje sa nieco niekde alebo to je automaticky?

mrkvicka060
7. aug 2018

@bahnova po skonceni MD si pojdes do soc. poistovne vyziadat Potvrdenie o poberani materskeho, ktore ti vydaju napockanie. Potom vypises ziadost o rodicovsky prispevok a spolu s tymto potvrdenim, rodnym listom dietata (kopia+original) a tvojim obcianskym pojdes na Urad prace, socialnych veci a rodiny a poziadas o rodičovsky prispevok.

evittam
8. aug 2018

@bahnova Ako pise
@mrkvicka060 .
Nic sa nedeje automaticky. Ako majú vedieť na UPSVaR,ze tebe skoncila MD?

judar
9. aug 2018

Ach jaj...všeobecne staci rodny list a kopia a občiwnka...potrdenie o poberani vydaju aj na upsvare vratane tlačiva ktore treba vyplniť na prechod...urad so soc poistovnou je prepojeny

evittam
9. aug 2018

@judar UPSVaR ti nevyda potvrdenie o poberani MD.

terka1607
9. aug 2018

Prosím neviete niekto akú majú lehotu na rozhodnutie o poberaní rodičovského príspevku? Manželovi skončila materská, ja som si 10.7. podala žiadosť o rodičovský a ešte mi neprišlo žiadne rozhodnutie a neviem dokedy majú čas.

danusskaaa
9. aug 2018

@terka1607 ziadne rozhodnutie ti nepride. Upsvar neposiela ziadne rozhodnutia! Ak nejake potrebuješ (napr. do zdravotky ako ja) musis si ho ist vypýtať sama.

katren
9. aug 2018

@danusskaaa akoze nie? Mne pri vsetkych troch prislo rozhodnutie o priznani rodicovskej davky...

judar
9. aug 2018

@evittam a ako to ze mam prave takuto skusenost ze vydali???

danusskaaa
9. aug 2018

@katren podávala som žiadosť 5.7. a potrebovala som potvrdenie. Sama úradníčka mi povedala, že oni neposielaju rozhodnutia ako sociálna poisťovňa. Musím si ho prist vyžiadať sama. Aj som bola a dali mi ho 😉 domov mi nikdy nič od nich neprislo. Iba zo socky

katren
9. aug 2018

@judar MD nedaju, pretoze matersku plati Socialka...predpokladam, ze poberas RD 😉

evittam
9. aug 2018

@judar Tebe vydal UPSVaR potvrdenie od kedy do kedy si poberala MD? Co ma tento urad spoločné s MD? Toto potvrdenie vystavuje SP.

judar
9. aug 2018

@evittam ja som to riešila za niekoho stým že dotyčná mala na úrade v Šali známu ktorá mi to proste vydala na úrade ...tak zrejme na toto treba známosti potom keď obyčajne nevydajú aj keď je úrad so sociálnu prepojený

terka1607
9. aug 2018

@danusskaaa Mne pani na zdravotke povedala, že potrebuje originál rozhodnutie z úradu prace, nestačí iba nejaké potvrdenie tak neviem. Mám dve deti a mám pocit, že vždy mi prišlo oficiálne rozhodnutie aj pri priznaní a aj pri zrušení rodičovského príspevku.

candii
9. aug 2018

Ty musis vediet kedy ti konci MD, ak nevies, zavola na SP, povedia ti. Ked skonci MD, pojdes na SP zobrat si papier, od kedy - do kedy si poberala MD, s tym vybavujes rodicak. Vypises ziadost o rodicak + RL dietata. Odnesies na UPSVaR. A je.

evittam
9. aug 2018

@judar Neviem o tom,ze by bol UPSVaR prepojeny so SP. Si si ista, že ti UPSVaR nevydal potvrdenie o RP a nie MD??
@majusqa77 Co ty na to?

evittam
9. aug 2018

@terka1607 Mne nič neprišlo

majusqa77
9. aug 2018

@evittam ked som to riesila naposledy v 2016tom, bolo treba na sp. A aj baby co riesili teraz vsetky chodia na sp. Up sa zarial netvari, ze by si to vedel stiahnut odniekade a nepotreboval...

terka1607
9. aug 2018

@evittam dakujem, tak počkám či príde na účet tento mesiac, ak nie zájdem tam.

bahnova
autor
9. aug 2018

dakujem za info