ahojte baby ked budem prechadzat s materskej na rodicak vybavuje sa nieco niekde alebo to je automaticky?
@bahnova Ako pise
@mrkvicka060 .
Nic sa nedeje automaticky. Ako majú vedieť na UPSVaR,ze tebe skoncila MD?
Ach jaj...všeobecne staci rodny list a kopia a občiwnka...potrdenie o poberani vydaju aj na upsvare vratane tlačiva ktore treba vyplniť na prechod...urad so soc poistovnou je prepojeny
Prosím neviete niekto akú majú lehotu na rozhodnutie o poberaní rodičovského príspevku? Manželovi skončila materská, ja som si 10.7. podala žiadosť o rodičovský a ešte mi neprišlo žiadne rozhodnutie a neviem dokedy majú čas.
@terka1607 ziadne rozhodnutie ti nepride. Upsvar neposiela ziadne rozhodnutia! Ak nejake potrebuješ (napr. do zdravotky ako ja) musis si ho ist vypýtať sama.
@danusskaaa akoze nie? Mne pri vsetkych troch prislo rozhodnutie o priznani rodicovskej davky...
@katren podávala som žiadosť 5.7. a potrebovala som potvrdenie. Sama úradníčka mi povedala, že oni neposielaju rozhodnutia ako sociálna poisťovňa. Musím si ho prist vyžiadať sama. Aj som bola a dali mi ho 😉 domov mi nikdy nič od nich neprislo. Iba zo socky
@danusskaaa Mne pani na zdravotke povedala, že potrebuje originál rozhodnutie z úradu prace, nestačí iba nejaké potvrdenie tak neviem. Mám dve deti a mám pocit, že vždy mi prišlo oficiálne rozhodnutie aj pri priznaní a aj pri zrušení rodičovského príspevku.
Ty musis vediet kedy ti konci MD, ak nevies, zavola na SP, povedia ti. Ked skonci MD, pojdes na SP zobrat si papier, od kedy - do kedy si poberala MD, s tym vybavujes rodicak. Vypises ziadost o rodicak + RL dietata. Odnesies na UPSVaR. A je.
dakujem za info
@bahnova po skonceni MD si pojdes do soc. poistovne vyziadat Potvrdenie o poberani materskeho, ktore ti vydaju napockanie. Potom vypises ziadost o rodicovsky prispevok a spolu s tymto potvrdenim, rodnym listom dietata (kopia+original) a tvojim obcianskym pojdes na Urad prace, socialnych veci a rodiny a poziadas o rodičovsky prispevok.