Dievcata nema niekto podobnu skusenost alebo neviete poradit?
Pred nástupom na MD som pracovala od 2.2. 2015. Na MD som nastupovala 1.2.2017. Odvtedy nepracujem a starám sa o dieťa v súčasnosti už na rodičovskej dovolenke. Pracovný pomer som mala uzatvorený na zástup počas materskej a tá mi končí 3.2.2019. Momentálne som otehotnela 2x a som v 4 mesiaci. Plánovaný nástup na MD ešte nie je lekárom presne dátumovo určený, ale vychádza to cca od začiatku apríla 2019, keďze termín pôrodu mám 14.5.2019.
Moja otázka teda je, či mám nárok na materskú a prípadne aj v akej výške, či je to približne v takej výške, ako som mala pri prvom dieťati alebo sa to zmenilo, keďze som nepracovala.
@ikonica aha pn ma nenapadla. Skor ze si doplatim tie cca 3.mesiace do Md nemocenske alrbo sa u niekoho akoze zamestnam. Kedze všeobecne platí, že nástupom na rodičovskú dovolenku sa zamestnankyni prerušuje (prerušenie sa chápe ako ukončenie) nemocenské poistenie. V prípade, ak budete mať ukončený pracovný pomer počas rodičovskej dovolenky, nárok na materské nevznika.
No som trochu zmatena v týchto socialnych veciach
Dost zmatocne si napisala prvy prispevok preto musime najskor upratat ten chaos 🙂
@majka2307 ja som podobny pripad, zmluva mi skoncila v auguste a termin mam v januari...ale je tu este 8mesacna ochranna lehota, kedze sme pocas ukoncenia PP boli tehotne, tak verim ze matersku dostanem....teda aspon dufam...
@veronika9797 aj ja som sa na tu ochrannu lehotu spoliehala ale teta na socke mi povedala ze to uz neplatí. Platilo to este v july ked som sa na to pytala. Nebola moc zhovorciva takze preco neplati a ako dalej uz nepovedala. Skus si prezistit mozno natrafis na "lepsiu" tetu.
@veronika9797 jasneze plati ;)
@majka2307 mas tam nepresnosti... Ty si nastupila na pracovny pomer na zastupovanie niekoho ineho pocas jej md? Lebo takto to vyznieva z tvojho opisu... Alebo mas pracovny pomer na dobu neurcitu a niekto pocas tvojej nepritomnosti vykonava tvoju pracu?