Z materskej na materskú

jespera
18. mar 2012

Maminy, ja som momentalne v situacii - dcerka 2,5 roka a v aguste by sa malo narodit druhe babo. Cize z materskej na matersku, lenze ja uz teraz mam pocit ze zblbnem na tej druhej materskej, stale to iste dookola, stale obmedzovana, stale uzatvoreny kruh domacich a plienkovych prac....Zacina mi uz teraz strasne chybat vonkajsi svet, praca, kolektiv, ini ludia, a nie len stale debaty o spanku, mlienku a ockovani.....ako to zvladate vy?

martina28p
18. mar 2012

ahoj,aj ja som tak išla,malý mal v júli 3 roky a v decembri sa mi narodil druhý synček,takže aj ked som pár mesiacov mala ako tak volno,strávila som ich na marodke,takže zasa som bola len doma....niekedy aj mne chýba okolitý svet,lebo bývam na dedine,kde takmer nikoho nepoznám-teda aby som neklamala,nepoznala,už sme tu 2 roky a pomaly som si našla nejaé kamarátky,ale je to niečo iné,ako som bola zvyknutá,chýba mi mesto,už len tá prechádzka s kočiarom po námestí mi dávala iný pocit,ako tu ked prejdem po maličkej dedine a zas sa vrátim led na náš dvor....toto je jediné čo ma ubíja...ale na ostatné som si akosi zvykla,niekedy mám pocit,že som sa v tomto našla.občas je to dosť náročné(čo majú potom povedať mamičky,čo majú viac detí 😖 )
ale mňa to baví-máme dom,dvor,záhradku,aj ked tá spoločenská samota občas zabolí...ale necítim sa nejak obmedzovaná a snažím sa chodiť medzi ludí...neboj,určite v tom nájdeš niečo pekné,zas to bude aj o niečom inom...možno som ti mojou odpovedou vela nedala,ale aspoň ti budem držať palce,aby si to zvládla 🙂

bosoriak
18. mar 2012

@jespera Mam takmer rovnaky rozdiel a zvladam to lepsie, ako ked som mala iba jedno. Pri prvej dcere som skakala ako koza, kedykolvek zamrncala bola som na nohach, vsade musel byt poriadok, vsetko sa prisposobovalo jej rezimu.. Po narodeni druhej nastalo u nas drobne zemetrasenie 😀 Starsia prestala spavat cez den, a mladsia od troch mesiacov spi 3xdenne po 30 minut.
Bolo treba si ujasnit priority a vazit si kazdu minutu volneho casu. Uz sa nebojim nechat obidve deti tatinkovi na krku napriklad. Chodim do materskeho centra, lebo mi starsiu nevzali do skolky. Prestavam sa bat ich obe zbalit a ist dakam na vylet.
Urcita miera obmedzovania ostane, ale ta tak nejako vyplyva prirodzene z toho, ze je mama mamou.
A druhe dieta ma naucilo zasadnu zivotnu pravdu: Vsetko sa da, ked sa musi. 😀
Drzim palce, urcite to zvladnes.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anieli_1
18. mar 2012

@jespera ahoj no citim sa niekedy jak na cvokarni 😀 😀 medzi mojimi detmi je 16,5 mes takze ty este budees mat dobre uz ti bude viacc pomahat a aj do skolky pojde....a ked vidim aj na fb kamosky vypisuje kavicka tuto kavicka tamto a vylet sem vylet tam ale si vravim ze tereaz si to odbijem naraz a potom uz bude lepsie 😉

happy8051
18. mar 2012

ja som to mala takto naplanovane... rozdiel medzi dcerkami bude 21 mesiacov. zatal neriesim, ci to bude alebo nebude tazke, ale ja popri materskej pracujem - podnikam z domu, takze nemam v hlave len deti 🙂

mata25
18. mar 2012

moj maly mal 20 mesiacov ked sa narodil druhy a uz som na materskej skoro 4 roky a este rok budem, ale nejak my to nepride, my mame dost aktivit, okrem toho som si dokoncila vysku a teraz od zaciatku roka som po troske zacala pracovat, hlavne po veceroch ked je muz doma tak sa nemam cas nudit. inak z deckami sme chodili von s kamosmi, alebo do materskeho centra ci inych kutikov kde som mohla pokecat aj s niekym dospelym. najvacsia vyhoda je ze mame auto, tak sa presuvame hocikam a vacsinou zoberieme zo sebou aj nejakych kamaratov takze aj ja mam s kym pokecat aj decka maju partaka, alebo partakov na hru. ja si matersku docela uzivam, deti rychlo rastu, treba si poriadne uzit ked mame na to cele dni.