Dobré ránko žienky, mamičky, chcela by som sa informovať ako to funguje keď prechádzam z PN na MD ? ... aké papiere treba vybaviť a či treba zamestnávateľovi písomne predložiť nejaký dokument alebo stačí len ten čo mi doktor vystaví ? ... vopred veľmi pekne ďakujem 🙂 🙂 😉
Ahojte. Neviem ci budem mat narok na matersku...zmluvu mam od 21.maja 2015 ...no uz na najblizsej poradni ma lekar vypisuje na PNku, teda od februara budem uz PN koli tomu ze je to rizikove...az do MD...neviete mi povedat ci budem mat narok na matersku ?..
@lucita2707 Ak ti PP trva, podmienka 270 dni nem. poistenia bude splnena..... Narok na materske ti vznikne.
@gabika711 Ak ti PP trva tak ukoncenie o PN a ziadost o materske odovzdas zamestnavatelovi na potvrdenie potom dorucit na pobocku SP. Ty sa na zadnes strane dokladov nezabudni podpisat a na ziadisti o materske okrem podpisu je potrebne uviest akym sposobom chces davku dorucit ( cislo uctu resp. adresu trv. bydliska).
@dena1973 .... Idem v pondelok k doktorovi ktory mi vystavi ukoncenie PN a da papier na matersku ... Pracovnu zmluvu mam na neurcito a zamestnana som tam 2 roky + co neratam mesiace co som na PN. Cize odpracovane dni mam a narok na matersku by som mala mat tiez. Lenze som zamestnavatelovi nedala ten mesiac dopredu vediet ze idem na MD. Je to velka chyba?
@gabika711 ukončenie pn a žiadost o materské, mesiac pred nástupom na md by si mala oznámiť nástup na md písomne zamestnávatelovi (to je v zákone, aj ked asi prax celkom taká nie je, lebo aj ked oznámiš neskôr, na fakte o nástupe na md to nič nezmení)