Ahojte, chcela by som sa poradit. V roku 2012 som mala plat, dajme tomu, 800eur. V január 2013 mi ho zvysili na 1000eur. Od decembra 2013 som nastupila na matersku kde mi ratali matersku z platu 800eur. Teraz v januar 2017 mi konci rodicovska, avsak kedze som opat tehotna tak nastupujem do prace na 5 mesiacov kym mi nezacne druha materska. No dozvedela som sa, ze mi zrejme znizia plat ked nastupim. Z ktoreho platu mi bude socialka ratat novu matersku? Dakujem velmi pekne
takze viac menej, moja nova materska zalezi od toho aky plat mi mzdarka potvrdi pre SP?
Dakujem
Ahojte potrebovala by som pomoc..včera som dostala od gynekologičky papier na MD a som trochu mimo čo sa týka tho ako papier vypísať...pracovala som 2roky pre jednu firmu na dobu určitu,po otehotnení som bola na rizikovom a počas mojej praceneschopnosti mi 20.10.2016 vypršala pracovna zmluva ktoru nepredlžili. Komu mám dať teraz vypísať papier na MD? mám nechať kolonku pre zamestnavateľa prazdnu či poslednemu zamestnávateľovi. A treba ísť na soc. poisťovňu osobne či stačí to poslať poštou(cestovanie mi nerobí dobre)...za odpovede velmi ďakujem,som už z toho somár
@7ammy7 pozor na dátum ktorý určíš ako nástup na MD, kedže nastupuješ na MD z OL tak musí byť presne 6t pred termínom pôrodu,
a napíšeš tam bývalého zamestnávateľa , môžeš podpísanú žiadosť poslať na SP.
A po skončení MD o 34 týždnov sa chod evidovať na UP hádam ti MD skončí skôr ako 20.10.17 aby si mala nárok na podporu, nakoľko spomínaš, že si pracovala 2 roky.
Ak sa zaeviduješ do 19.10.2017 na UP tak podporu mať budeš, ak sa nezaeviduješ tak nárok na podporu stratíš. O RP nech požiada otec dieťaťa, a po skončení podpory pôjdeš ty na rodičovskú dovolenku, a budeš potom poberať RP.
už som našla poradňu SP 🙂 velmi rychlo mi odpisali,že možem kolonku pre zamestnavatela nechať prazdnu a datum mám presne 6t pred termínom porodu...velmi pekne ďakujem aj Vám za odpoveď keďže to o podpore som ani netušila 🙂
to je pravda-pri dieťatku je každé euro naviac potrebné 🙂
@katulka85 Z nového platu - samozrejme. Či sa mýlim - @zalka - prosím?