Ahojte,
som tu nova, mozno tu uz podobna otazka je, ale skusim...
Po RD sa vraciam do stareho zamestnania, ale na inu poziciu, kde budem dostavat nizsi plat!ako pred odchodom na prvu MD...
Kedze sa snazime o druhe dieta, chcela by som vediet, ze keby sa mi podarilo ist na druhu MD este tento rok, ci sa mi bude vyska materskej ratat z predpokladaneho platu za rok 2016(teda este toho vyssieho)...?
Dakujem pekne za odpovede
Simona
@ivuska09 to co jsi pocula jsou naproste blbosti, nic takove jako retezovy porod do 3 roku neni, ja jsem nastoupila na MD az po 3. roku svoji dcery a MD mam normalne vypocitanou podle predpokladaneho prijmu, ne ve vysce RP, no ty pokud jsi rok pred nastupem na MD uz pracovala tak se ti MD vypocita normalne podle tvoji hrube mzdy, takze mzdova ti rekla dobre
@shaina v pripade, ze jsi minuly rok nemela zadny prijem mimo RP a na MD by jsi sla jeste tento rok tak se MD bude pocitat podle predpokladaneho prijmu, ktery ti urci mzdova, takze bude jenom na ni jestli ti napise vyssi vymer podle stare pozice nebo nizsi podle nove , mne treba mzdova napsala cca stejny vymer jako pred prvni MD a od maje to uz bude 75% 🙂
nastup na md v roku 2017 = vym.zaklad rok 2016 (teda v pripade, ze sa nemenil zamestnavatel).... takze sup sup, nech to este stihnes 🙂
@13_janka_20 ano, zalezi od datumov
Treba napisat na socialnu poistovnu, oni poradia presnejsie.
Ako som "pocula", vraj do 3 rokoch dietata, ked je retazovy porod, materska Ti ide z platu, co si mala predtym. Ked porodis po 3 rokoch a nerobis, tak som pocula, ze je materska vo vyske rodicovskej. A ked robis, tak by sa mal brat vymeriavaci zaklad na matersku vo vyske hrubej mzdy. Nie som si ista, ci nebodaj nebudu robit priemer sucasneho platu plus iny priemer, nakolko sa "vraj" ten vymeriavaci zaklad berie za rok pred tym ako ides na matersku.
Ja mam ten isty problem, pracujem na part-time, maly ma 2,5 roka. Tiez riesim, z coho sa mi bude pocitat MD, ci z HM alebo z coho. 2x som pisala na socialnu poistovnu - tam maju taky formular. Potom som volala mzdarke, a ona povedala, ze by sa mala brat sucasna hruba mzda. No neviem.