Ahojte, viem že keď som zmenila zamestnávateľa, výška materského sa počíta z novej zmluvy po 3 odpracovanych mesiacoch. Čo však v situácii, keď zmluve mam uvedený fixný plat, ale v realite som výplatu mala oveľa vyššiu, pretože som si zarobila na variabilnej zložke a mala som bonusy? Vychádza Sociálna poisťovňa z novej zmluvy alebo z realneho VZ ? Ďakujem
@ria2248 ved bonusy a odmeny vstupujú do VZ. Idú do hrubej mzdy.
ahojte, rada by som sa pridala do tejto diskusie s mojou otázkou ohľadom materskej. Moja situácia je taká že som nemenila zamestnávateľa ale zvýšili mi plat od januára. Bude sa mi materská rátať aj tak z predchádzajúceho roku ? dá sa to nejako ovplyvniť aby bol výpočet aj z nového roku? Ďakujem.
No ak sa nemýlim, materská sa počíta len z novej zmluvy. Aj ja som to tak mala. Aj kolega teraz išiel a z poslednej zmluvy(hoci len 3 mes) mu to počítali.
@ria2248 ano aj bonusy a odmeny sa ti rataju do toh
@ivett_ka áno bude sa rátať z predch. Roku.
@chadkroeger škoda , ďakujem za info 🙂
@noami12 lebo aby mu to ratali z noveho pp,musi mat min.90 dni nemocenskeho,co logicky nema kedze je februar
@wejuska7910 no pekne, mne to takto nepovedali, že keby je viac ako 3 mesiace tak by mu počítali z akt. zmluvy
@noami12 toto ti neporadia na socialnej 😁oni bud nevedia,alebo sa to neda
@noami12 a prečo by vám to na SP mali povedať? Véd ti pracovníci sa tvária akokeby ta materská išla z ich vrecka 😅
@chadkroeger no sak toto ale pritom som sa pýtala priamo že či ani po 3 mesiacoch z nového zamestnania sa nebude rátať z nového ... že nie že z roku 2023... hrozna ochota toto 🤣
@ria2248 SP vychádza z reálneho VZ, ona tvoju zmluvu nevidí. Nevie či máš 6e na hodinu alebo 50e na hodinu.