Ahojte. Potrebujem poradiť. Dcérka dovŕšila 31.7.2018 3 roky. Od 1.8.2018 som nastúpila späť do práce na moju pôvodnú pozíciu. Momentálne som v štvrtom mesiaci a nástup na ďalšiu materskú mi vychádza niekedy v polovici decembra 2018. Rodiť mám začiatkom februára 2019. Moja otázka je teda z akého obdobia mi bude vyrátaná táto druhá materská.
@evittam
Ale ano. Spravne mi odpovedali. Prave na tuto instituciu sa neviem velmi stazovat. Pracovala som aj pocas rodicaku na dohodu a dost som. Sa odhlasovala a prihlasovala a podobne. Vzdy som bola milo prekvapena ako som vsetko spravne vybavila s pomocou tiet ci uz na telefone alebo v pobocke.
A tiez som riesila poodbnu otazku. Na obe moje materske som nastupovala v decembri. Na prvu 27.12. Na druhu 26.12. A vzdy ma presne zaujimalo z coho bude pocitana. A v oboch pripadoch to bolo za predchadzajuci kalendarny rok, co ma trochu nahnevalo lebo ist o tyzden neskor na md by znamenalo vyssiu matersku 🙂
Ale chapem.ze nie vzdy to musi platit a clovek sa velakrat dozvie aj nespravne info.
Urcite najdem institucie kde by som vedela rozpravat o "kvalite" informacii iducich smerom ku klientovi. Zial.
@yvana74 Tak to si mala šťastie. A ano, pokial mas odpracovany cely predchádzajúci rok pred nástupom na MD u toho isteho zamestnávateľa a nemenila si ho ani pocas ďalšieho roka tak sa ci uz pre MD,PN, OCR ako VZ pocita hrubý príjem za predchádzajúci kalendárny rok pred nástupom na MD,PN,OCR.
Prosim vas a nevedel by ste mi poradiť? Som na rodicovskej dovolenke a mam nastupit od januara na pracovnu zmluvu na 40hodin. U stareho zamestnavatela mam zmluvu na neurcito z coho sa mi aj pocitala materská. Plánujem zhruba za pol roka druhé babo. Z coho sa mi bude počítať materska ak v novej práci neodrobim tich 270 dní ci kolko to je? Zo starej zmluvy? Bojím sa aby som sa neokaslala a nepočíta mi to z tejto novej. A nevadi ze je to zmluva a nie dohoda?a neni nejaké obmedzenie kolko mozem najviac zarobiť popri materskej? Dakujem
@matuskka222 Ziadne obmedzenie. Pokial nesplnis podmienky nároku na MD aj z druheho PP tak sa ti bude MD počítat z predpokladaneho prijmu zo "starého" PP. Ak splnis tak z oboch.