Z čoho sa mi bude rátať ďalšia materská?

angelovka
20. júl 2021

Dobry den.poprosim o radu. Som na rodicovskej dovolenke,dcera pojde do skolky. Zacala som pracovat na 2 hodiny u mojho zamestnavatela,u ktoreho som bola aj pred tym zamestnana. Som cerstvo tehotna . Z coho sa mi bude vypocitavat materska? Pred malou som pracovala tiez.dakujem za radu.

zalka
20. júl 2021

@angelovka pracuješ na novú zmluvu alebo dohodu a zo starej kde si bola na MD a RD si stále evidovaná na rodičovskej dovolenke?

angelovka
autor
20. júl 2021

@zalka volala som ekonomke tak ze je to pokracovanie zmluvy na 4hod.denne ,tak ako som ju mala aj pred tym( pracovala som na poluvazok)

zalka
20. júl 2021

@angelovka tak ti vyrátajú MD z toho platu ako máš teraz .. kedže sa ti znížil úväzok na 1/4

lilinka88
20. júl 2021

@angelovka pokiaľ ti ukončili prerušenie RD a nastúpila si na pôvodnú zmluvu, ak nástup na materskú budeš mať budúci rok, vychádzať sa bude z príjmov z tohto roka

angelovka
autor
20. júl 2021

@lilinka88 ďakujem. Ak si to zmenim a budem pracovat na 8 hod a pozmenia mi to v zmluve tak sa mi materska spriemeruje za mesiace : jul,august,sept,okto,nov,dec a z tychto prijmov bude vypocitana materska? Dobre to chapem? Nakolko by som na matersku mala nastupit v 2022

lilinka88
20. júl 2021

@angelovka áno, z vymeriavacích zakladov za rok 2021

angelovka
autor
18. aug 2021

@lilinka88 a vedela by si mi este poradit ci je potrebne mat odpracovany nejaky urcity pocet dni( napr 90 dni), lebo mam odlracovany jul a teraz pracujem august no doktorka ma chce dat na PNku kvoli zdrav.stavu.dakujem

angelovka
autor
18. aug 2021

@zalka ahoj.vedela by si mi poradit ci je nastaveny nejaky pocet dni ktory musi byt odpracovany( napr 90 dni) . Zmluva mi pokracuje u mojho predchadzajuceho zamestnavatela ,pracovala.som v july,pokracujem v auguste no doktorka ma chce vypisat na pn kvoli zdrav.stavu. v auguste uz mas navyseny prijem no neviem ci stihnem odpracovat cely mesiac a ci to bude postacujuce pre vypocet materskej.dakujem

lilinka88
18. aug 2021

@angelovka ak nemáš novú zmluvu, je úplne jedno koľko odpracujes, vychádzať sa bude z celého roku 2021

angelovka
autor
18. aug 2021

@lilinka88 podpisala som len zmenu pracovnej zmluvy so vznikom prac.pomeru 1.8 .2014, to by malo byt v poriadku že?