Prosím vás materska sa mi bude počítať len z tpp alebo aj dohody ? Som v situácii kedy sa mi terajšia praca ruší len som vo výpovednej lehote ešte dva mesiace popritom začnem pracovať na dohodu a chcem sa od decembra skrz materskej zamestnať u nás v rodinnej firme a navýšiť si odvody na tri - štyri mesiace a popritom robiť na dohodu viete mi povedať či sa mi materska bude rátať len z tej novej tpp? Ak na dohodu začnem robiť už teraz a bude to trvat až do naatupu na materskú suscasnw s novým tpp? Potrebujem aby sa mi materska ratala len z novej práci od decembra aj keď na dohode budem už od teraz ďakujem za info
@tramtada31 musím ukončiť dohodu napr nástup na materskú mám dňa 28.3 vtedy mi skončí tpp nové a dohodu skoncim 1.3 môže to tak byt ? A bude sa rátať len z novej tpp?
@kyra22 Ano, mozes aj par dni pred nástupom na matersku dovolenku. TPP v novej praci musis nechat aktívny.
@kyra22 nezabudni si v novej praci dat TPP na dobu neurcitu, inak ked pojdes nahodou po 3 rokoch na matersku, ze by si mala retazovy porod, budu ti stale platit tieto navysene odvody. Ak budes mat zmluvu na urcito, nedostanes nic, lebo zmluva ti vyprsi pocas rodicovskej dovolenky, t.z. Ako keby si isla nezamestnana na matersku, dostanes 270€
Ano, ale počas materskej, ti bezi dovolenka, ktorú budeš musieť novému “zamestnávateľovi” zaplatit
@tramtada31 ako to myslíš dovolenka zaplatit ?
@kyra22 že počas materskej máš nárok na dni dovolenky, ktoré musis vysporiadať so zamestnavatelom.
V novej praci musis odrobiť(zaplatit si odvody) minimálne 90 dni bez OCR, Pn a dohodu musis mat ukončenú pred nástupom na MD, inak by sa ti počítalo z nej.