Z čoho sa bude rátať moja materská?

kaporka
19. apr 2018

Ahojte baby,
prosím Vás vedela by mi niektorá z Vás poradiť???
Od 1.4.2018 som zmenila zamestnávateľa, ale podarilo sa nám po dlhom čase otehotnieť 🙂.. ak by ma doktor nechal doma lebo túto prácu by som nemala vykonávať počas tehotenstva a zamestnávateľ by so mnou skončil pracovný pomer v skúšobnej dobe čo viem že dôvod si nájde(súkromník), počas tehotenstva by som poberala normálne nemocenskú a potom materská by sa mi rátala z čoho??
Ďakujem za radu...

draik
19. apr 2018

Ak bude nástup na MD v tomto roku, tak z príjmu za rok 2017, ak zamestnanie trvalo celý rok. Z nového zamestnania len v tedy, ak by bolo 90 dní poistenia (bez PN a spol).

kaporka
autor
19. apr 2018

@draik no z nového zamestnania možno ani tých 90 dní nebude.. ale minulý rok mam celý odrobený bez prerušenia.
ale chápem správne že aj keď budem vlastne nezamestnaná po skončení skúšobnej doby a celý čas na rizikovom bude sa to rátať ako píšete??

draik
19. apr 2018

@kaporka
Podstatné je, aby ste boli tehotná v čase trvania pracovného pomeru. Po skončení PP budete v 8mesačnej ochrannej dobe, počas ktorej budete mať nárok na dávky z nemocenského poistenie (PN, materské...)

mimiqa
24. apr 2018

@draik ahhoojjjj...vies mi poradit prosimm..tiez mam dilemu..zemestana som uz x rokov no od 15.11.2017 doteraz som pn a aj budem do porodu teda do nastupu materskej...som na rizikovom predtym operacie...z coho sa mi bude ratat materska????

draik
24. apr 2018

@mimiqa
Ak súčasný pracovný pomer trval celý minulý rok, tak zo mzdy z roku 2017 (samozrejme bez obdobia PN a pod).

mimiqa
24. apr 2018

@draik myslela som si no aj tak sa radšej opýtam bo ja som trdielko...ďakujem 🤗