Ahojte dievčatá
Som na RD. Materská mi skončila v septembri. Som opäť tehotná a potrebovala by som ísť na PN, nakoľko manžel prišiel kvôli korone o prácu, máme na krku hypotéku a úspory sa míňajú. Mimo to máme 2 detičky. Proste. Nemáme na výber. Buď si takto pomôžeme, alebo skončíme pod mostom. Premýšľala som, že sa vrátim do práce. Len by som si vybrala dovolenku, čo mi tam ostala a dala sa hneď na PN. Je to vôbec možné? Z čoho by mi bola PN rátaná?Ďakujem za každú odpoveď. A prosím, nenávistné komentáre stranou.
A diagnoza na PN?
Zákonník práce hovorí, že mesiac pred predpokladaným návratom do práce musíš informovať zamestnávateľa, že sa chceš vrátiť
áno, je možné sa vrátiť do práce, čerpať dovolenku
na PN treba mať reálne zdravotné dôvody
PN by sa ti počítala z príjmu za minulý rok (za podmienky že si nemenila zamestnávateľa a pracovný pomer ti trval najmenej od 1.1.2020)
Muž má nárok na podporu - ak si teda platil odvody, takže pod mostom neskončíte. A nech si rýchlo hľadá čokoľvek iné. Urobil tri deti a teraz to nechá na Tebe? A ešte takýmto spôsobom... Chápem, že je to zlá situácia, ale nemám rada podvody.
A nemyslím to ako nenávistný komentár.
a kedy mu skončil pracovný pomer? ak je v ochrannej lehote 7 dní môže nastúpiť na materskú s dieťaťom, ktoré ešte nemá tri roky, to by vám tiež mohlo pomôcť a po skončení materskej na podporu
@alchemilkazltozelena úplne zbytočný komentár, ved ani nevieš, kedy otehotnela, kedy prišiel manžel o prácu a aké okolnosti vlastne riešia v živote...niekto má proste obsedantnú potrebu kritizovať a písať, aj ked nemá čo napísať, ...
Mas 2 deti z toho jedno ma rok, muz prisiel o pracu a do tejto situacie si urobite dalsie... prepac ale velmi nezodpovedne a nepochopitelne... trebalo vam dostat sa do tejto situacie? Dost je zivot tazky a ludia si ho sami este komplikuju
Ukamenujte ma kludne, bohuzial som napisala ako to je, uprimne, a to sa nenosi, je mi to jasne