Dobry den, Ahojte nevedeli by ste mi poradit. na ucet nam prislo 730 e bolo tam aj napisane wochengeld prislo nam to piatok 3.2.2017 ale od vtedy nic neprislo je to normalne alebo to mame nejako riesit ? Za odpovede, rady vopred dakujem 🙂
@zuzanadvorska ale to ma chodit kazdy tyzden predsa a nam uz 3 tyzdne nic neprislo len vtedy prvy krat a od vtedy nic tak preco by som mala byt rada ?
Nejak veľa by si chcela, vypláca sa raz mesačne. Spravidla dva mesiace pred pôrodom a dva mesiace po pôrode.
Ja by som vobec vela nechcela sestre to chodilo tyzdenne a celkova suma je na oficialnych strankach pisana cca 5000 e tak to vobec nevychdza ak to bude raz mesacne chodit a to by sa to potom asi volalo monategeld a nie wochengeld .....
@samotanigrt Tak sa spytaj sestry a najlepsie na príslušnom úrade. Nejake vyrozumenie-rozhodnutie ti neprislo?
Ved na urad sa chystam len sa tam.nechcem strapnit preto zistujem ako to vobec funguje ale mne nic nesedi ja mam.termin teraz prveho a peniaze mi prisli tento mesiac tretieho prvy krat cize asi tak 4 tyzdne pred porodom a nie 8 a tie tyzdne ma mylia tiez vsade sa to pise v tyzdnoch vola sa to wochengeld tak neviem ci sa to tyzdenne ci mesacne vyplaca naozaj neviem sa docitat nikde podrobnejsie info
@samotanigrt nooooo Wochengeld sa pocita z platu. Neviem kolko je to % z Nettogehalt ale ak si vela nezarabala, tak to tych 5000 E nebude. 5000 je myslim strop za cely cas, cize 8 tyzdnov pred a 8 tyzdnov po porode.
Tak si to este raz pozistuje. A urcite si dostala nejaky Bescheid, tak si to riadne precitaj.
A Wochengeld sa siece vola "wochen" ale vyplaca sa raz za 28 dni (cize raz za mesiac) a pozadu. Cize je spravne, ze si az teraz dostala peniaze.
@yanni dakujem toto som len potrebovala vediet
@samotanigrt a este jedna rada, otvor si webku tvojej Krankenkasse a tam mas urcite info k Wochengeld a a ine info, co sa tyka narodenia dietata.
Buď rada :D