Wochengeld

samotanigrt
19. feb 2017

Dobry den, Ahojte nevedeli by ste mi poradit. na ucet nam prislo 730 e bolo tam aj napisane wochengeld prislo nam to piatok 3.2.2017 ale od vtedy nic neprislo je to normalne alebo to mame nejako riesit ? Za odpovede, rady vopred dakujem 🙂

zuzanadvorska
19. feb 2017

Buď rada :D

samotanigrt
autor
20. feb 2017

@zuzanadvorska ale to ma chodit kazdy tyzden predsa a nam uz 3 tyzdne nic neprislo len vtedy prvy krat a od vtedy nic tak preco by som mala byt rada ?

stefi_k
20. feb 2017

Nejak veľa by si chcela, vypláca sa raz mesačne. Spravidla dva mesiace pred pôrodom a dva mesiace po pôrode.

samotanigrt
autor
20. feb 2017

Ja by som vobec vela nechcela sestre to chodilo tyzdenne a celkova suma je na oficialnych strankach pisana cca 5000 e tak to vobec nevychdza ak to bude raz mesacne chodit a to by sa to potom asi volalo monategeld a nie wochengeld .....

evittam
20. feb 2017

@samotanigrt Tak sa spytaj sestry a najlepsie na príslušnom úrade. Nejake vyrozumenie-rozhodnutie ti neprislo?

samotanigrt
autor
20. feb 2017

Ved na urad sa chystam len sa tam.nechcem strapnit preto zistujem ako to vobec funguje ale mne nic nesedi ja mam.termin teraz prveho a peniaze mi prisli tento mesiac tretieho prvy krat cize asi tak 4 tyzdne pred porodom a nie 8 a tie tyzdne ma mylia tiez vsade sa to pise v tyzdnoch vola sa to wochengeld tak neviem ci sa to tyzdenne ci mesacne vyplaca naozaj neviem sa docitat nikde podrobnejsie info

yanni
20. feb 2017

@samotanigrt nooooo Wochengeld sa pocita z platu. Neviem kolko je to % z Nettogehalt ale ak si vela nezarabala, tak to tych 5000 E nebude. 5000 je myslim strop za cely cas, cize 8 tyzdnov pred a 8 tyzdnov po porode.
Tak si to este raz pozistuje. A urcite si dostala nejaky Bescheid, tak si to riadne precitaj.

A Wochengeld sa siece vola "wochen" ale vyplaca sa raz za 28 dni (cize raz za mesiac) a pozadu. Cize je spravne, ze si az teraz dostala peniaze.

samotanigrt
autor
20. feb 2017

@yanni dakujem toto som len potrebovala vediet

yanni
20. feb 2017

@samotanigrt a este jedna rada, otvor si webku tvojej Krankenkasse a tam mas urcite info k Wochengeld a a ine info, co sa tyka narodenia dietata.