Taka je vec že pred tym ako som otehotnela som pracovala doktor mi dal tlacivo na matersku dovolenku ja som bola naposledy v praci 1.2.2019 čiže dnes doktor mi dal nastup na matersku od 3.2.2019 a zamestnavatel mi napisal ze matersku dovolenku mam poskytnutu od 4.2.2019 a ja neviem či mam tych 270 dni nechcem aby mi chybal/chybali nejake dni inak mi nevznikne narok na matersku nevybavovala som take veci tak neviem prosim poradte mi
Počítajú sa kalendárne dni ,sviatky a víkendy sa nevylučujú
@23kikinka23 ďakujem ti pekne
@hukaka ona sa ti nevysmieva. Ale ved ked nato ides logicky...si na urade prace, este ani nie si tehotna a ty uz myslis na MD. Ved nemas aktivne NP, ani nie si v ochranej lehote. To je vseobecny rozhlad, nemusis byt ani studovana, aby si to chapala.
@evittam tu uz vela babam pomohla. staci si prelistovat diskusie, kde sa stale melie o tom istom...
@veronikaszabova No ved na co bude listovať a čítať a získavať rozhlad ako chce ked sa zase a znovu staci spytat na to isté...😉
@evittam neberiem, ale sa to zvrtlo, co"😉, nie naozaj som to neriešila pri tých dvoch, takže neviem ako to je teraz keď sa to furt mení, ja som v tychto veciach debil, takže preto sa to zaujímam. Viem, že by mal nárok ak nie ja tak môj muž, len to si musím tiež prezistiť. Ja by som si musela platiť zdravotnú tuším. Ale fakt som si myslela, že mi vydá materská, som nevedela, že musím splniť toto.
Ved si to vypocitas aj sama, odkedy si začala robit az po den nastupu na matersku