Dobrý den chcela by som poradit či mám nárok na dovolenku a kolko , ktora by mi mala vzniknúť počas materskej,som zamestnana na dobu neurčitú začiatok MD 9.1 2011 koniec MD 24.7 2011 zaciatok RD 25.7 2011do 5.2 2014 ,ešte mám zostatok starej dovolenky 9,5 dna z roku 2010 ,neprepadá mi ? Pretože vedúca mi niečo vravela že to prepadá čo viem že nie.PS:od septembra 2010 do 8.1 2011na rizikovom. Dakujem vopred za vyjadrenie.
@nela221 ja som mala MD od 5.1.2011 do 30.8.2011 (bola trochu dlhsia ako Tvoja, pretoze som nastupila nie 6, ale az 8 tyzdnov pred planovanym terminom porodu. Dovolenka za cas trvania MD mi naskocila v pocte 25 dni, cize akoby za cely kalendarny rok (v ramci kolektivnej zmluvy mam narok v statnej sprave na 25 dni dovolenky rocne).
S tou dovolenkou za r. 2010 neporadim, neviem...
Mne nárok na dovolenku vznikal aj počas materskej - čím sa mi neskutočne nahromadila, a tak ju prenášam z roka na rok od r. 2009 - starú ledva-ledva domíňam a už mi vznikne nárok na novú (o preplatení ani počuť) a tak to ide už 4 roky.
počas MD máš nárok cca 1,5 za každý mesiac MD a s tou starou je to tak že sa prenáša len z roka do roka toľko koľko máš nárok, ak máš 20 dní za rok tak to je max. hranica ktorá sa prenesie. vygoogli si: zákonník práce dovolenka
Takže 8 mesiacov krát 1, 5 ? 🙂 to je 12 dni dovolenky....a tam sa to nepočíta tak kolko máš neodpracovaných dní +pn. A potom sa to krati po každých 21 dni nad 100 dni o 1/12? Ďakujem aj tak ;)
Ahoj,ja som nastupila 4.10.2010 na rizikove,kedy presne mi zacala MD uz neviem 😀 ,mala sa narodila 18.4.2011 takze za chvilu nastupujem do prace-asi od marca a vcera mi volali z prace ze mam este 31 dni dov 🙂 .Takze urcite to neprepada,aj kamoska mi vravela ze ma este 22dni tiez nastupuje za chvilu.Ako sa mi to tam nahromadilo to uz neviem 😀 😀