Potrebujem poradit,na matersku dovolenku som nastupovala 27.decembra 2009,s tym,ze do konca roka som si vsetku dovolenku vycerpala,MD mi trvala do 16.juna 2010-zhruba,neviem konkretny datum.Vzniklo mi za toto obdobie narok na dovolenku.Potrebujem aj poradit podla akeho paragrafu a podobne,nakolko teraz po Novom roku chcem nastupit spat do prace a uplatnit si pisomne tento nanrok,a odvolat sa na konkretny paragraf-zakon.
Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.
Tu sú linky na vyššie spomenuté články:
ak ide o dovolenku za rok 2010, tak musíš postupovať aj podla Zákonníka práce účinného v tom čase (teraz sú totiž práve v tom už zmeny a nie je to tak vididetelné, ako predtým, že md je doba výkonu práce)
je to § 144 ods. 4 vtedajšieho Zákonníka práce, kde bolo uvedené, že doba čerpania md sa považuje za výkon práce= za odpracovanú dobu.
Mas narok, ale cislo paragrafu si uz nepametam, myslim ze v zakonniku prace to nenajdes ale skor v zakone o socialnom poisteni. Kedysi som to hladala aj som to nasla, ale uz to bolo davnejsie tak dufam ze sa nemylim s tym zakonom o socialnom poisteni.
a nemozes si jednoducho zavolat na ludske zdroje a priamo sa spytat pracovnicky? resp, jej napisat mail? ja som sa takisto takto informovala a do pol hodiny som vedela kolko dovolenky mam.