Dobry den dievcata, prosim o radu, dnes mi prisiel list zo socialnej poistovne, co by bolo najlepsie, ako mam postupovat. Od roku 2015/ december do 6.1.2018 som bola s dcerou na predlzenej RD pre nepriaznivy zdrav.stav. V rozhodnuti z roku 2015 mame napisane, ze jej stav je trvaly. Stale chodime na alergologiu, dcera je astmatik, alergik a exematik. Momentalne som na RD s druhym dietatom, mam uzatvorenu zmluvu na dobu .
Mam dat znova posudit jej zdravotny stav alebo poslat, ze nema zdravotne problemy? Ako je to s dochodkovympoistenim ak som zamestnana a by mi uznali jej nepriaznivy zdravotny stav od 6 rokov - 18r? Dakujem za odpovede
na klasickom rodičovksom máš o 10% vyššiu sumu posielanu ako na predlženej zo zdr.dôvodov
máš lepšie sa prehlasit na klasiku rd ,v podstate plati za teba štát ale na predlženej o 10% menej a aj tak je do 6 rokov
na ekezmatika, alergika ti opatrovatelsky prispevok nedaju to na iné dg nedaju, ty môžeš byt na predlženom rodičovskom prispevku zo zdr.dôvodov len do 6 rokov dietata , po 6 roku sa žiada o opatrovatelsky
s ekzémom a alergiami chodia deti do školy normálne, maju síce problém ale chodia
@sara07 ano rozumiem, ja nechcem ziadat o prispevok ani o opatrovne, len mi ide o to dochodkove poistenie, ci si mam dat posudit zdravotny stav alebo nie.
@miruska669 tak to neviem ,spýtaj sa priamo na urade
@miruska669 keďže dieťa nebudeš opatrovať, štát ti nemá prečo platiť dôchodkové poistenie....s danými diagnozami by si opatrovanie nedostala....
@mogaa
Dakujem, uz rozumiem, aj na stranke soc.poist som sa docitala, ze nesmiem byt zamestnanec ,cize poistena dochodkovo.
Musim im poslat naspat list, ze neziadam o posudenie zdr.stavu. 😀