Ahojte,chcela by som poprosit o radu. Momentalne som na RD so synom ktory bude mat vo februari 3 roky. Zaroven 6.1.2023 nastupujem na MD, chcela by som ziskat vyssiu MD oproti prvej ktoru som mala. Nemam tym namysli najvyssiu moznu aka je,ale tak o par € by mohla byt vyssia. Mam pracovny pomer na dobu neurcitu a pomer stale trva. Prijem za rok 2022 som nemala ziadny.
Prosim vas ake mam moznosti si MD zvysit? Dovolenkou? Kedy ju cerpat? Ist na par dni prace? Prosim poradte co je najlepsie urobit,dakujem pekne
mohla si mať odmeny a podobne... kým toto nevieme ťažko povedať či druhá by bola vyššia alebo nie
@denka_pk skus pozriet u Mihala na relia.sk. Mozno ak mu napises tak ti odpovie. Tusim som tu na MK postrehla diskusiu, ze cerpanie dovolenky rusi retazovy porod, ale nechcem ta strasit, neviem to na 100%. Mihal tusim odporuca ist do prace na den ci viac aspon na dohodu za nejaku premrstenu mzdu. On to tam ma na prikladoch vysvetlene. Az zistis daj vediet ako to je 😉
lenže dovolenku ti spočítajú z nejakého predpokladaného priemeru a z toho následne materskú
ak si mala prvú materskú vyššiu vďaka nejakým odmenám, tak si to môžeš pokaziť
Staci sa dohodnut so zamestnavatelom ze sa vratis na jeden den do prace na trebars 60€ na den a podla toho ti potom vypocitaju MD, ale pozri relia.sk , jozef mihal tam radil toto...
Ak budeš mať tento rok vymeriavací základ, prídeš o reťazenu materskú,čiže sa bude počítať z reálneho VZ v tomto roku (za dovolenku, mzdu,...) a ak vyjde nižšia ako predchádzajúca,nebude sa navyšovať. Pokiaľ tento rok nebudeš mať VZ, bude sa vychádzať z pravdepodobného príjmu, ktorý dá zamestnávateľ a ak by vyšla nižšia ako predchádzajúca, navýšila by sa ti do jej výšky.
Preto sa nedá poradiť čo by bolo lepšie. Lebo tá cerpana dovolenka môže byť kľudne nižšia ako to,čo by ti nahlásil zamestnávateľ
ťažko povedať, keďže nevieme z čoho ti počítali prvú materskú...