Prosím vie mi niekto poradiť? Je to už staršie, ale možno. Mám dve deti. Keď sme plánovali druhé dieťatko začala som si platiť dobrovoľné nemocenské poistenie, aby mi vznikol nárok na vyšší rodičovský príspevok. Na materskú s druhým synom som bola vypísaná 17.11.2010, toho času som bola ešte na materskej so starším synom, tá mala trvať do 02/2011. Úrad práce sociálnych vecí a rodiny mi nezrušil rodičovský na staršieho syna, ale iba mi znížili sumu o to čo mi vyplácala sociálka a oni mi vyplatili ten vyšší príspevok na staršieho syna kým mi neskončila materská s ním. a pri druhom synovi som sa musela prihlásiť na rodičovský až keď mi skončil s týmto starším. To bolo už v novom roku a vtedy už prestal platiť zákon, že môžem dostávať vyšší rodičovský o tých sto euro. Postupoval úrad práce správne? Nemal mi proste zaniknúť nárok na poberanie rodičovského na staršieho syna a vzniknúť na mladšieho a tým by mi boli vyplácali vyšší rodičovský kým by mladší nedovŕšil dva roky? Poraďte ak niekto viete? A či by sa to dalo riešiť ešte aj spätne. Ďakujem