Vyšší rodičovský pre otca

sims12
30. máj 2024

Ahojte, po skončení MD sa plánujem dať na podporu, a otec dieťaťa by za ten čas poberal rodičovský príspevok. Bude mať nárok na vyšší rodičák ak po pôrode bol 2 týždne na otcovskej dovolenke, alebo sa to neráta a bude poberať nižší rodičovský?

ns994
30. máj 2024

@sims12 ahoj. Ak poberal otcovske bude mat ten vyssi rodicak

melanta
30. máj 2024

@sims12 nie, to 2 týždňové otcovské voľno nestačí. Nárok na vyšší rodičovský má rodič ak poberal materský príspevok.

ns994
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danniey
18. nov 2024

@ns994 takze staci ak bol otec len na tej 2 tyzdnovej otcovskej? Prave to riesime🙈 ako za mna, logicky by malo, kedze to ubera z celkovych tyzdnov, ale vsade pocuvam, ze to nestaci.

maciatkolulu
18. nov 2024

@sims12 ja len rozmýšľam,že to vám fakt budú stačiť tieto dávky na prežitie? A pritom obaja doma? S jedným dieťaťom? Waw. Alebo to celkom tak nebude. Človek stále počúvaj,ako sa na sk zle žije,ako nie je práca a pritom sa dá z dávok a dobrovoľne žiť. Zaujímavé. A ani jeden nemusí do práce. Tak to také zle nebude,v zahraničí,ťažko a keď tak sotva je takáto možnosť. Ja fakt ziram. Jeden na úrade práce a druhý na rodicaku....a žiaden problém.

sims12
autor
19. nov 2024

@maciatkolulu nie sme obaja doma, muž chodí normálne do práce a popritom poberá rodičovský 😉

maciatkolulu
19. nov 2024

@sims12 jeeej,to je super,štát vám vypláca vreckové💪😂. Áno dievčence,treba zahraničie,tam je je to lepšie,aj potraviny sú lacnejšie,aj všetko. Ja normálne neverím a to sa naozaj sťažujete na život na Slovensku? Vážne? Len bacha,dieťa odrastie,potom budeš patriť do tej skupiny,že zly štát sa nestará. Aj keď sa dáš na reťazovú. Raz to skončí. 😉

sims12
autor
19. nov 2024

@maciatkolulu ešte niečo máš na srdci? Alebo to je všetko z tvojej strany? Ak áno, tak pekný deň 😉

aurora33
19. nov 2024

@sims12 a po podpore čo planujes? 😅😀

maciatkolulu
19. nov 2024

@sims12 nič,že je to fajn,čítať ako vám stacia sociálne dávky a huba okná reči,ako je na sk zle a cigáni dostávajú zadara a tak. No,vrana k vrane,spolu tvoríte základ pre prosperujúci😭u republiku. Vivat a veľa zdaru za pár rokov 💪😉

maciatkolulu
19. nov 2024

@sims12 a miesto skupiny "ako sa dá ušetriť",by som sa zaradila radšej niekde inde...,kde to ma aj budúcnosť. Dávky prestanú chodiť a práca s malým deckom sa hľadá sakra ťažko. A aj keď porodis ďalších xy deti,ďalej to bude len ťažšie a ťažšie. Len poniektorí si nevidia ani na koniec nosa,však?