Ahojte chcela by som sa spytat ze ci si niektora z vas skusila zvýsit matersku tym ze si platila 90dni pred porodom vyssie odvody. Docitala som sa to v niektorych clankoch ze sa to tak da len ma zaujima ci ma niektora z vas s tym skusenosti ze ci sa to oplati a, chcela bu som si to platit len nechcem aby sa mi stalo ze budem si to platit a potom mi to neschvalia alebo co . Dakujem 😊
@petrastrbanikova
No ja som to tu nenasla ale na inych strankach tak preto som sa to pytala ale dakujem, asi som zle pozerala 😊
Nie je zaco 😊
Nez to zacnes platit napis sem celu tvoju situaciu odkedy si zamestnana atd lebo teda v prvom rade je potrebne splnit podmienku 270 dni NP a potom aktivne nemocenske poistenie alebo ochranna lehota az potom sa da spekulovat ci treba doplatit a kedy ti to vlastne ovplyvni vysku materskej .. lebo inak to mozes platit uplne zbytocne
Odporúčam ísť na sociálnu poisťovňu, ja som bola všetko mi povedali a poradili čo treba.Stretla som sa s maximálnou ochotou, robia tam žienky také isté ako my.Tu budú len špekulácie a všetko to závisí od tvojej situácie ako píše loginexistuje.😉
Je pravda ako pise mamicka hore ze treba mat odrobene tych 270 dni 🙂
Dobry den
Chcela by som sa opytat ako to funguje na materskej dovolenke ked som slobodna mamicka a nie som s partnerom zosobasena ? Automaticky poberam matersku dlhsie ako 34 tyzdnov alebo nie ?
Dakujem za odpovede
@nikol8296 90dni bez PN a OCR môžeš riesit len ak zmenis zamestnavatela. Ako DNP ti to nepomôže.
@jana2679 Tak to si mala veľké šťastie. A tu su práve zeny čo vedia a spravne poradia.Mne na SP nevedela povedat absolútne nic a nielen jedna zena a ked uz nevedela ako sa ma zbavit lebo nechcela priznat,ze nevie vôbec nic tak mi povedala,ze chcem zneuzivat sociálny system.😁😉
@anielicek009 Nemas pravdu. Hlavnou podmienkou naroku na MD je mat 270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom a nie "odrobene".😉
@monicka242 Musis byt osamela matka sama sa starajuca o dieta, vtedy poziadas SP o predlzenie MD na 37tyzdnov.
Aj mna by to dievcata zaujimalo, o tejto moznosti pocujem prvykrat, myslela som, ze sa materska uz neda zvysit, a ze je odvodena iba od vysky prijmu. Ja som nonstop zamestnana 8 rokov, z toho 5,5 roka u posledneho zamestnavatela. Posledny mesiac, ci dva ale planujem uz marodku, da sa aj v takom pripade poberat zvysenu matersku? A kde a kolko mam vlastne prispievat? Vopred dakujem za radu.
@loginexistuje
Zamestnana som od konca septembra 2017 ,ppresny datum by som musela ist pozriet do papierov. A termin mam 16.10. Dakujem
Baby ste zlate dakujem za rady🙂urcite mi to pomohlo
Dievcata, ak som zamestnana 8 rokov a chcela by som si platit dobrovolne NP, ako dlho pred otehotnenim by som si ho musela platit, aby som mala vyssiu matersku? Vdaka.
Drahe zienky, prosim o radu, som zamestnana u toho istého zamestnavatela od 1/1016 , kde som ale mala na papieri do 5/2017 iba 220,-, od 6/2017 770,- a az od 3/2018 1150,-
Termin mam v decembri a ako som sa dozvedela, budu mi pocitat materske z prijmov za rok 2017.
A teraz otazka - je mozne vypovedat zmluvu u zamestnavatela dohodou napr. ku 30.6.2018 a 1.7.2018 ma prijme znova, ale na inu poziciu s vyssim platom a bude sa mi pocitat materske z tejto vyssej sumy? (pripadne z akého obdobia)
Budem Vam velmi vdacna, lebo ja som sa uz v tomto stratila, iba som sa docitala niekde, ze sa to da zvysit min 90dni pred nástupom na matersku....😘😘
kvoli tomu, zeby bol ten isty?
ach jo :( ine moznosti asi nie su, ze?
ale dakujem Vam aj tak
Ano je to tak
A uz sa tu o tom pisalo