Vysoká škola popri materskej

12. jún 2024

Ahojte....dá sa študovať vysoká škola popri materskej?

pribinak
12. jún 2024

Jasne

pokemonkaa
12. jún 2024

samozrejme, ja som takto externe studovala 5 rokov VS pedagogicku.

vso10
12. jún 2024

Je to náročné a potrebujes podporu, ale áno. Ja som dala 3r na dokončenie vs interne (môj odbor sa nedá externe). Ale prerušila som, kým bolo bábo malé. Je to náročné, boli ťažké chvíle, treba zapojiť príbuzných alebo kamošky na stráženie, zabávanie dieťaťa, jasle/škôlka, kým Ty píšeš alebo sa učíš... Nemala som zrovna najľahší odbor.

r.zuzzi
12. jún 2024

Áno, ja som si robila. No mala som extrémne dobré deti, finančne pomohli naši a s občasným varovaním svokrovci. Kvôli škole mám super prácu s dobrou pracovnou dobou, takže môžem byť veľa s deťmi.
Teraz sa učím na rigoróznu skúšku, to sa mi zdá ťažšie, keďže som o dosť staršia.

henikap123
12. jún 2024

Ja som študovala ekonomickú a počas nej porodila dve deti. Bolo to náročné a som stastna že to skončilo. Deti som si vôbec neuzila. Keď spali poobede som sa ucila, a večer keď zaspali. A potom cez deň keď sa hrali som si niečo pozerala ak mi to dovolili. Som celkom študijný typ, nerobí mi problém sa učiť. Asi len preto som tu školu dokončila. Podporu som nemala od nikoho, jedine v sobotu mi manžel so svokrovcami postrážil deti keď som išla do skoly ale inak som bola na všetko sama (manžel nechcel aby som študovala, chcel aby som sa o deti starala, dosť sme sa hádali kvôli škole).

Ale všetko sa dá keď chces, ale veľmi musíš chcieť 🙂

sisska96
12. jún 2024

@henikap123 prečo závidel že chceš študovať? On nemá výšku?

henikap123
12. jún 2024

@sisska96 lebo už jednu som mala, a začala som študovať druhu a spoznala jeho. Povedal že mi je zbytočná, že na čo dve školy, všade chcú prax. Súhlasila som s ním, ale už som začala, keď som nemala rodinu, bolo mi ľúto ju skoncit. Tvrdil, že videl na mne, že má trápi skola ( áno bola som z nej veľmi vyčerpaná, psychicky hlavne, ale možno aj preto, že mi chýbala podpora) tak preto nechcel aby som pokračovala, ale podľa mna preto lebo som myšlienkami boli inde a deťom sa nevenovala na 100 % v sobotu a keď bolo skuskove obdobie, pár dni pred skúškou som sa musela viac učiť. Ale inak som sa ucila cez rok keď deti spali, len soboty bolo treba deti postrážiť, inak som venovala detom, okrem školy a deti som nemala podstate žiadne záľuby, kamošky. Má vysokú školu.