Ahojte. Aká suma vám chodi za tehotenske? Ďakujem
Mne 241,50 € chcem vediet, či je to jednotná suma a nikoho tehotného v okoli nemám. Ďakujem
Narok mas od 13tt... Nie je to jednotna davka, zavisi od vymeriavacieho zakladu... https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod...
Ahoj, nejak okolo 230 mi chodi a posielali mi aj spatne
Ahoj, nie je to jednotná suma, vypočítava sa podľa vymeriavacieho základu (z hrubého príjmu z prace resp z predpokladaného hrubého príjmu z prace ak si na rodicaku) … mne chodí tiež tak okolo 230 sa mi zdá ale ten prvý krát prišlo viac lebo vyplácali aj spätne
Mne to vyslo nieco cez 330e vypocitava sa z prijmu, nie rovnako pre vsetkych.
Ďakujem a spätne mi nemala prísť náhodou vyššia suma? Neviem, či tam mám volat alebo kaslem na to
Ďakujem za odpovede 😊
Ťažko nám povedať keď nevidíme papier ale v rozhodnutí o priznaní tehotenskej dávky by sk mala mať sumu ktorá ti vychádza na deň … (tŕpnem blbosť aby sa to dobre rátalo - 10€) … a dávka sa vypláca za predchádzajúci kalendárny mesiac + spätne od toho 13 tt ( takze september mal 30 dni + dni z predošlého mesiaca od 13tt … zas poviem blbosť 10 dni takze 40 dokopy) 40x10€/deň = 400€ ( ale teda samozrejme musíš si dosadiť svoje cisla ;)
@julie19 ďakujem krasne. Práveže ja to rozhodnutie ešte nemám, čakám už od septembra a stále nechodí. Dnes prišli orvy krat peniaze, tak si to neviem odkontrolovať. Ale veď budem dôverovať úradníčkam. Vekmi pekne ti ďakujem😊
Ahojte dievčatá. Na poberanie tehotenského prispevku stačí mať splnenú podmienku ze som zamestnana? Pretože v 13t budem uz o 3 tyzdne ale narok na matersku budem splnat az 1.3.2023. pripadne ked mi skončí pracovny pomer a budem mat splnený nárok na matersku(270dni platené nemocenske) budem mat tak ci tak nárok na tehotenský? Neviem vyjsť z toho na stránke soc.poistovne ci treba splnat všetky body alebo jede. Snáď poradíte. Ďakujem.
@katkatomasovska nie nemas narok, splnat musis vsetky podmieky k tomu 13tt, cize aj tu podmienku 270 dnovu.
Ďakujem krasne za smutnú info 🙂
Ešte otázka. Dnes mi to prišlo prvy krat. Som v 21tt. Nevypláca sa to aj spätne? Za predchádzajúce mesiace?