Výška tehotenského

27. okt 2022

Ahojte. Aká suma vám chodi za tehotenske? Ďakujem
Mne 241,50 € chcem vediet, či je to jednotná suma a nikoho tehotného v okoli nemám. Ďakujem

autor
27. okt 2022

Ešte otázka. Dnes mi to prišlo prvy krat. Som v 21tt. Nevypláca sa to aj spätne? Za predchádzajúce mesiace?

ikonica
27. okt 2022

Narok mas od 13tt... Nie je to jednotna davka, zavisi od vymeriavacieho zakladu... https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod...

petronellla87
27. okt 2022

Ahoj, nejak okolo 230 mi chodi a posielali mi aj spatne

julie19
27. okt 2022

Ahoj, nie je to jednotná suma, vypočítava sa podľa vymeriavacieho základu (z hrubého príjmu z prace resp z predpokladaného hrubého príjmu z prace ak si na rodicaku) … mne chodí tiež tak okolo 230 sa mi zdá ale ten prvý krát prišlo viac lebo vyplácali aj spätne

natalala
27. okt 2022

Mne to vyslo nieco cez 330e vypocitava sa z prijmu, nie rovnako pre vsetkych.

autor
27. okt 2022

Ďakujem a spätne mi nemala prísť náhodou vyššia suma? Neviem, či tam mám volat alebo kaslem na to

autor
27. okt 2022

Ďakujem za odpovede 😊

julie19
27. okt 2022

Ťažko nám povedať keď nevidíme papier ale v rozhodnutí o priznaní tehotenskej dávky by sk mala mať sumu ktorá ti vychádza na deň … (tŕpnem blbosť aby sa to dobre rátalo - 10€) … a dávka sa vypláca za predchádzajúci kalendárny mesiac + spätne od toho 13 tt ( takze september mal 30 dni + dni z predošlého mesiaca od 13tt … zas poviem blbosť 10 dni takze 40 dokopy) 40x10€/deň = 400€ ( ale teda samozrejme musíš si dosadiť svoje cisla ;)

autor
27. okt 2022

@julie19 ďakujem krasne. Práveže ja to rozhodnutie ešte nemám, čakám už od septembra a stále nechodí. Dnes prišli orvy krat peniaze, tak si to neviem odkontrolovať. Ale veď budem dôverovať úradníčkam. Vekmi pekne ti ďakujem😊

katkatomasovska
31. okt 2022

Ahojte dievčatá. Na poberanie tehotenského prispevku stačí mať splnenú podmienku ze som zamestnana? Pretože v 13t budem uz o 3 tyzdne ale narok na matersku budem splnat az 1.3.2023. pripadne ked mi skončí pracovny pomer a budem mat splnený nárok na matersku(270dni platené nemocenske) budem mat tak ci tak nárok na tehotenský? Neviem vyjsť z toho na stránke soc.poistovne ci treba splnat všetky body alebo jede. Snáď poradíte. Ďakujem.

natalala
31. okt 2022

@katkatomasovska nie nemas narok, splnat musis vsetky podmieky k tomu 13tt, cize aj tu podmienku 270 dnovu.

katkatomasovska
31. okt 2022

Ďakujem krasne za smutnú info 🙂