Ahoj som tehotná a nestihla som sa zamestnať školu som skončila len teraz obávala som sa ze potratim tak som sa nezamestnala ale som aspoň vyštudovaná. Chcem sa vás opýtať aká je suma rodičovského príspevku keďže na materskú určite nárok mat nebudem. Som spolu konateľka vo firme v rodinnej firme. No zamestnana v nej niesom.. Za každú radu vám veľmi pekne ďakujem.
Ahoj.dostanes okolo 202 € rodicovsky prispevok a 24€ po narodeni kazdy mesiac pridavok na dieta. Ak to zdvyhli za poslesny rok to neviem
@lenuliatko84 RP 270€
@veronikaszabova tak to pekne zdvyhli za ppsledny rok
@veronikaszabova a ako sa vybavujú tie rodinné prídavky to je koľko cca. mam nárok na ne? . A ďakujem. Vám všetkým 💌
@kiss1234 rodinne pridavky (nieco cez 24€) a RP vybavis na UPSVAR po narodeni dietata
na rodičovský príspevok máš nárok, pokým dieťaťko nedovŕši 3 roky..rodinné prídavky poberáš, pokým dieťatko chodí do školy (ZŠ, SŠ, príp.VŠ)
v ktorom ste mesiaci teraz? Lebo ak sa nemylim je taka moznost, ze by ste zamestnali samu seba na 3mesiace (musi to byt myslim min.90dni vkuse), resp. daky znamy vo firmne keby vas zamestnal, tak potom by ste mali narok aj na matersku aj vyssi rodicovsky prispevok.
Jedna znama to takto mala, ale ona nebola hned po skole ....skuste si pozistovat, ci aj vo vasom pripade nie je taka moznost
@marci77 radis jej hlupost - nakolko nesplna podmienku 270 dni NP.
Minimalne 90 dni NP ( bez PN, OČR) by jej pomohlo jedine v pripade, zeby menila zamestnavatela a mala splnenu podmienku 270 dni NP (plus musi mat aktivne NP, pripadne byt v ochrannej lehote)
@veronikaszabova OK, vdaka za info, nevyznam sa v tom, ale kamoska takto bola na rodicovskej, zamestnana nebola, potom ju jeden znamy zamestnal na 3mesiace a mala narok na vsetko....ale tak zavisi pripad od pripadu a kazdy vie sam, kolko ma odpracovane
@marci77 ak nebola zamestnana pocas RD ( netrval PP), pripadne si neplatila DNP, urcite jej nepomohlo 90 dni NP. V ziadnom pripade.
@marci77 musí byť zamestnaná 270dni .3mesiace by nepomohli nič .
@veronikaszabova
Dá sa splniť podmienka 270 dní, hoc do pôrodu zistáva menej času.
@draik 2 zmluvy subezne?
@veronikaszabova
Ešte lepšie PP+dohody a správne ich ukončiť.
@kiss1234
270€ RP plus rodinne pridavky