Ahojky, je tu niekto, kto by mi vedel odpovedať na moju otázku? Momentálne som na RD s dcérou a zvýšili mi príspevok na 370 euro. Moja otázka : ak otehotniem a budem mať ďalšie dieťa, bude mi táto suma zmenená? Keďže pôjdem z RD na materskú s ďalším dieťaťom?
@ivankalaco ak mas narok na matersku tak budes cca pol roka poberat matersku a potom prejdes na RP ktory budes mat tych 370 eur. Ak ale narok na matersku pri druhom dietati nemas tak potom poberat RP na prve dieta do jeho 3 rokov kedze ti tam vyslo tych 370 eur a nasledne po dovrseni 3 rokov prveho dietata prejdes na RP za druhe dieta ktory budes mat 270 eur
aj budeš poberať matersku tak ano rodičak budeš mať 370...
@klarissa25 Ak som dobre pochopila, teraz mám RD, dva mesiace pred pôrodom druhého dieťaťa preruším RD a nastúpim na MD..
@ivankalaco tak pokiaľ budeš mat schválenú MD na druhé dieťa budeš poberať tu a potom rodičak 370e
ak to dovtedy nová vláda nezruší 😉
Ahojte a neviete ako je to s vyplácaním som na rodicovskej a nástup na materskú mám 12.7. (Som zamestnaná na dobu neucitu)
A vlastne za júl dostanem rodičák aj materskú v alguste -a to iba za tie kontrétne dni to jest do 12 .7. Rodicak a od 12.7. Matersku ? - ci rodičák dostanem za cely mesiac + este matersku od tojo datumu 12.7m - niekto to tu minule pisal takto
@ivankalaco logicky, ak budes mat MP na dalsie dieta, tak budes mat na neho potom aj RP 370€