Výška materskej z podpory + zamestnania

ester7777
27. okt 2016

Ahojte,

viem, že sa to tu už riešilo, ale konkrétne moju situáciu som nenašla.
Chcem sa spýtať, ako sa počíta materská a rodičovský príspevok v mojom prípade:

Pracovala som 3 roky v manželovej firme na polovičný úväzok s hrubou mzdou 450 €. Od 1.7.2016 som išla na úrad práce a odvtedy dostávam podporu, vychádza mi cca 225 €.

Koncom septembra som otehotnela 🙂 - podpora mi končí v decembri a od januára opäť plánujem nastúpiť do firmy, opäť na polovičný úväzok s hrubou mzdou 450 €, na tri mesiace, t.j. do 1.4.2016 - potom by som mala ísť na materskú.

Ako sa mi bude v tomto mojom prípade počítať materská a rodičovský príspevok?

vdaka pekne za pomoc.

magda19_82
27. okt 2016

myslim ze ti to može byt jedno lebo pri tom prijme a ostatnych okolnostiach aj tak nebudes mat viac ako 300,-€ ☹ ☹

maciatkolulu
27. okt 2016

@ester7777 a rodicovsky prispevok je pre vsetkych rovnaky... A trochu nerozumiem tym cachrom machrom, zamestnana, nezamestna, opat zamestnana a materska, ako pisala
@magda19_82 vyssiu matersku nedostanes

nivea777
27. okt 2016

@ester7777 v prvom rade sa musis zamestnat lebo inak nedostanes ziadnu matersku ale len rodicovsky..a keby si mala hrubu mzdu 450€ tak to vychadza okolo 300€ na mesiac

juliabet
2. nov 2016

Dobrý deň, pozrite si odpoveď na tento príspevok
http://poradna.hnonline.sk/otazka/vyska-matersk...

Materská by sa Vám mala počítať z hrubej mzdy 450 eur, resp. 70% denného vymeriavacieho základu, je v trvaní 34 týždňov. Nezabudnite, že musíte predtým získať 90 dní nemocenského poistenia zo zamestnania. Rodičovský príspevok je 203,20 eur a poberá sa do 3 rokov veku dieťaťa. Ak plánujte druhé dieťa, resp. reťazový pôrod, nebolo by na škodu zvýšiť si hrubú mzdu.

ester7777
autor
8. jan 2017

Dobrý deň, vďaka za odpovede. Aj v poistovni mi to takto potvrdili, som zamestnaná od 1. Januára a ako ste všetky radili, zvýšila som si hrubú mzdu.

vďaka pekne.