Ahojte, idem rovno na môj problém, resp. vec ktorú potrebujem ozrejmiť. Som zamestnaná už 2 roky v jednej firme. Od 3.mesiaca môjho tehotenstva som prestala byť spôsobilá na svoju prácu (podľa posudkového lekára). Preto som požiadala o preloženie na inú pracovnú pozíciu do nástupu na materskú. Predtým som celý rok mala hrubú mzdu cca 900e. Teraz mi prišla na podpis dohoda o zmene zmluvy kvôli tomu preloženiu na inú prácu a tam mám uvedenú hrubú mzdu 435e. Rozdiel mi vraj bude preplácaný, o to nejde, ale tých 435e na papieri neovplyvní výšku materskej? Aké obdobie pred pôrodom sa vlastne berie do úvahy pri počíani výšky materskej? Rodiť mám až koncom júla...
a na personalnom ti nepovedali presne? lebo to je riadny rozdiel
@matrioska86 nie, len že rozdiel v mzde mi bude preplácaný keďže oni sú povinní mi zabezpečiť náhradnú prácu za rovnakých podmienok. O materskej sme sa nebavili, to ma až potom napadlo
ved to ano, som zvedava co ti povedia...daj vediet ked sa dozvies
No neviem neviem či to nebude z tej dohody... resp z toho čo budes mat teraz na papieri
Materska sa ti bude pocitat z roku 2016....
@angela1989 Ak na MD nastupujes v r.2017 tvoj VZ pre vypocet MD bude hruby prijem za r.2016.
super dievčatá, ďakujem za odpovede 🙂
ale ak na tej novej pozícii budes viac ako 90 dni bez PN, tak sa ti bude rátat z roku 2017
@karinecka22 Nebude. Ak by malo platit co pises musela by zmenit zamestnavatela a nielen pracovnu poziciu.,😉
@evittam ano to mas pravdu, to som si neuvedomila, že nemeni zamestnávateľa... tak to sa ospravedlnujem za mylne info 🙂
Materska sa ti bude pocitat z roku 2016..