Ahojte by som sa chcela informovat aka je vyska materskej pri dvojickach ci trojickach.Aky je vysoky rodicovsky prispevok.Aky ci je vysi aj ten jednorazovy tzv kocikovy prispevok.Dakujem.
@marcelatje
@tiffanytheo ja mam dvojičky a matersku som mala 65% z vymeriavacieho základu po dobu 43 týždnov (pri jednom dieťati je 34 týždnov) a rodičovský mam 249,50 na mesiac (pri jednom 199 či kolko) to maš do 3 rokov dieťaťa.🙂
@jancamad pri jednom je to 222,- čiže ty máš o tých cca 20,- EUR viac lebo máš deti 2 🙂 a áno teraz keď hovoríš kamoška hovorila aj o tej predĺženej materskej na to som aj zabudla 🙂
@marcelatje ale ešte nato pridavky na 2 deti. ja som napisala len rodičovsky. čiže ešte +46 takže dokopy rodičovsky na dvojičky aj s pridavkami cca300eur
@jancamad no aj tak nič moc, nie? ☹
@marcelatje no jasne. mali dať normalne 199*2 a nie 25% z toho jedneho. to je hlavu postavene. čo jednej dam cely rohlik a druhej len štvrtinku lebo na viac nemam?? katastrofa, na tom našom SLovensku
o akej katastrofe piseste? Ja mam dvojicky a ani neviem co to je kocikovy prispevok. nedostala som ani nedostavam uplne nic ani cent od statu. byvam v usa.
@tova- kočky riešia "dvojičkovo" na uzemí SR
@chymenitta33 na uzemi SR by sa malo prestart pindat, a vazit si to co clovek dostane.
tova to katastrofa je ten tvoj prispevok.no ale,ASPON si podotkla,kde zijes... 😉
No tak ci tak bieda.A to zevraj maju rusit kocikove aj pridavky na deti lebo stat nevie komu ma zobrat aby platil dlhy.
@tiffanytheo kamoška má dvojičky a pokiaľ si dobre spomínam jediná výhoda bola že dostala 2x príspevok - kočíkový, inak všetko akoby mala jedno ... 😖 čiže materská 65% vymeriavacieho základu myslím a rodičák nejakých 190,- EUR plus cca 20,- EUR rodinné prídavky, ale to je asi na každé dieťa čiže 2x cca 20,- EUR