Ma pn vplyv na vysku materskej? A za ake obdobie sa pocita? Pracujem od jula 2018 na neurcito ide o prve zamestnanie a som tehotna. Mala by som stihnut odpracovat 270dni do porodu. Lenze clovek nikdy nevie co v pripade ze budem kvoli zdrav stavu nutena ist na pn v roku 2019? Ovplyvni mi to vysku materskej a narok na nu? Dakujem za odpoved lebo ja sa v tom nevyznam.
Nárok na matersku máte ak máte odpracovanych 270dni za posledne dva roky. PN neovplyvňuje vyšku materskej. Já som nastupila na PN 9/2017, pracovny pomer mi skončil 12/2017 a ma MD som nastupovala 3/2018.
@nikolurbanska chvala bohu...
Ja uz pracujem 5rokov. Minulý rok som bola pn 5 mesiacov.. chcem sa len spýtať ta pn sa nebude teda počítať do výpočtu materskej? Počíta sa to s hrubej mzdy.
@ka_3_na tak to by aj mna zaujimalo lebo od 20.08 som mala pracovnu zmluvu 19.10 som isla na PN a 21.10 ma vyhodili pred tym som pracovala cez urad prace a asi 6 mes pred tym pol roka na trvalu pracovnu zmluvu a netusim ci mam narok na nejaku matersku ktoru urcite budem potrebovat na kolko som slobodna a cakam dvojicky