Dobrý deň.
Chcela by som Vás poprosiť o radu, nakoľko v týchto veciach nie som zbehlá. V decembri čakáme prvý prírastok. Otehotnela som v apríli, keď som pracovala na pozícii praktická sestra. V júni som ukončila VŠ vzdelanie v odbore sestra. Zmluvu na pracovnú pozíciu sestra som dostala od 1.7. a teda stále pracujem na tejto pozícii. Od začiatku októbra plánujem ísť na PN nakoľko 12-hodinové služby mi už naozaj nerobia dobre a cítim sa veľmi unavená a poslednú dobu mám pocit tvrdnutia brucha. Niekde som čítala, že ak zmením pracovnú pozíciu a odrobím na novej pozícii aspoň 90 dní, tak sa mi materská bude rátať z tohto platu, je to teda pravda? Túto informáciu som čítala len niekde náhodou a vôbec nie je overená. Ak by ste mi vedeli poradiť bola by som veľmi vďačná.
ano standardne plati, ze ak odrobis aspon 90 dni u noveho zamestnavatelab bez OCR a PN, tak materska sa ti bude pocitat z tohto pracovneho pomeru ALE zaroven je potrebne mat 270 dni nemocenskeho poistenia za posledne dva roky, co neviem z tvojho prispevku ci splnas
@petamich áno to spĺňam v nemocnici pracujem na trvalý pracovný pomer od roku 2020 😊
@calathea97 materska sa vam bude pocitat za rok 2022...a bude sa Vam pocitat ten prijem...zmena pozicie neznamena nic ak ste nezmenili zamestnavatela...ci?
@misana84 Nie zamestnávateľa som nezmenila. V tej istej nemocnici robím na TPP od roku 2020, s tým že od júla 2023 sa mi zmenila prac. zmluva na inú pozíciu
270 dni splnis zaratava sa ti aj studium materske bude z prijmu za rok 2022
@calathea97 musis byt 270dni nemocenky poistená. Ak si skoncila v juni skolu a nepracovala predtym asi tolko dni nebudes mat.