Výška druhej materske hneď po prvej

zuzuk22
12. jún 2016

Ahojte. Chcem sa spytat . som momentalne na materskej a poberam rodicovsky. Maly ma 27.06. Ma presne 2 a pol roka a cakame druhe babatko. Som asi cca v 5 tom tt . rodicovsky poberam do konca roka a termin porodu mi vychadza cca na februar . som stale zamestnana na neurcito. A zaujimalo by ma ci mi vide znovu vyssia materska ako pri prvom tehu ci uz budem mat len minimalnu. Kedze sa da ist na matersku uz 8 tyzdnov pred terminom porodu . dakujem

liz_lemon
13. jún 2016

@zuzuk22 kedze tvoj PP trva, mala by si mat viac ako pri prvej MD, kedze uz je to 70% z VZ

zuzuk22
autor
13. jún 2016

@liz_lemon dakujem ste ma potesila . a nakoniec to vyzera ze termin porodu bude okolo 20.1. 🙂

dena1973
13. jún 2016

@zuzuk22 Tým, že predchádzajúci kal, rok (pred nástupom na materské) bol vyplácaný rodič. príspevok - nebolo žiadne iné zamestnanie, tak sa bude počítať z pravdepodobného vymeriavacieho základu, ktorý určí zamestnávateľ.

zanna89
13. jún 2016

@dena1973 ak mozem tak sa spytam aj,
@zuzuk22 dufam ze nevadi. V podstate to mam rovnako, v septembri mi konci rodicovska a termin porodu mam koncom decembra, tiez mam zmluvu na dobu neurcitu.
Za ten cas co som bola doma mam aj nejaku dovolenku?
Do prace by som mala este nastupit ale kedze som teraz bola pn,nie papierovo lebo som vlastne doma s malym, a asi aj budem do konca tehotensva, ovplyvni to moju matersku? Dakujem za odpoved

dena1973
13. jún 2016

@zanna89 Ak nástup na materské bude ešte tohto roka (2016), tak sa sleduje kal. rok 2015. Ak v predchádzajúcom kal. roku bol iba RP, tak sa bude vychádzať z pravdepodobného príjmu, ktorý určí zamestnávateľ. PN v tomto roku materské neovplyvní...

zanna89
13. jún 2016

@dena1973 dakujem oekne

dena1973
13. jún 2016

@zanna89 Nie je začo...