Výška dávky v nezamestnanosti po rodičovskej

miskamilka
24. apr 2020

Ahojte dievcata, je medzi vami niekto kto mi poradi ako sa mi vypocita davka v nezamestnanosti po skonceni rodicovskej dovolenky, kedze zamestnavatel ma uz nechce vziat spat. Prip. mi. poradte niekoho kto robi (kludne aj platene) poradenstvo v tejto oblasti. Ide o to, ze som pocas RD mala aj maly prijem na dohodu a tento prijem mi moze uplne pokazit vysku davky v nezamestnanosti. Plus mam vela nevycerpanej dovolenky u zamestnavatela. Chcem poradit, ako to cele urobit, aby som dostala plnu "podporu".

jana005
24. apr 2020

@miskamilka ahoj @evittam je v tom expert 🙂

miskamilka
autor
24. apr 2020

@jana005 dakujem @evittam mozem Vam prosim napisat sukromnu spravu? Velmi pekne dakujem

draik
24. apr 2020

Prečítať si tunajšie diskusie, je o tom popísaných xyz strán. Dá sa navýšiť aj bez dohody so zamestnávateľom.

miskamilka
autor
24. apr 2020

@draik citala som, ale na svoju situaciu som riesenie nenasla, resp. nasla rozporuplne informacie

evittam
25. apr 2020

@miskamilka Ako pise
@draik

draik
25. apr 2020

@miskamilka
Kedy končí RD? Čo znamená, že nechce vziať s5? Kedy bol ten malý príjem?

miskamilka
autor
28. apr 2020

@draik @evittam
dcera bude mat 3 roky 11.7.2020. Cize vtedy mi konci RD.
Sef ma nechce vziat naspat, pretoze mu vyhovuje moja zastupkyna a obava sa, ze mu po par tyzdnoch oznamim, ze som tehotna, kedze sa snazime o babo (retazovy porod mi bohuzial nevysiel kedze som potratila vo vyssom stadiu. )
Chapem, ze oficialne ma zobrat spat musi, ale vieme ze ked ma nechce, tak to dokaze obist.Tak mi navrhuje ukoncenie PP dohodou a odstupne.
Plus mam 39.5 dni dovolenky.
Maly vedlajsi prijem som mala od 06/2017- 4/2018 a  06/2018- 3/2019.

Po prestudovani vsetkych diskusii mi vyslo, ze vdaka mojmu vedlajsiemu prijmu, ked nechcem 100€ podporu, tak dovolenku cerpat nemam, ale rovno ukoncenie pomeru k 11.7. a preplatenie dovolenky + odstupne. Vtedy sa mi davka v nezamestnanosti bude ratat z platu pred MD. Je to tak? Chapem to spravne?

draik
28. apr 2020

@miskamilka
Z príjmu z posledných dvoch rokov, z ktorých bolo platené PvN.

miskamilka
autor
29. apr 2020

@draik to znamena, ze aj z tych mini prijmov? Ci len z tych mini prijmov? Je nejaka moznost ako to urobit aby sa mi ratal z prijmu pred materskou?

draik
29. apr 2020

@miskamilka
Zo všetkých. Nie.

miskamilka
autor
29. apr 2020

@draik dakujem. Posledna otazka - mam potom na par dni nastupit do zamestnania (dovolenka) alebo ukoncit PP ku koncu RD, ci je to jedno potom?