Vyrovnávacie dávky

etavava
15. feb 2023

Neviete prosim niekto ako poziadat slovensky upsvr o vyrovnavacie davky?

Som v situacii kedy sme sa prestahovali s dcerami za muzom do zahranicia kde muzovi priznali ekvivalent pridavkov na deti nakolko tam pracuje. Problem je, ze jeho vyska je nizsia ako by sme dostali na Slovensku. Podla teorie mame teda narok na vyrovnavaciu davku avsak nikde neviem najst postup alebo informacie ako o nu poziadat.

Pani pod ktoru spadam na urade nedviha telefon, na emaily ziadna odpoved a osobne sa tam teraz bohuzial nedostnem😑

bluemoon24
15. feb 2023

@etavava nevim pod ktery upsvar spadas, ale ja jsem se nikdy nedovolala te pani, pod kterou spadam, ani na email neodpovedela, ale napr. v Bratislave maji uvedeny “info” email a tam odepisuji do dvou dnu. Tak zkus mrknout 🙂

etavava
autor
15. feb 2023

@bluemoon24 no Bratislava to je, skusim ten info email ked uz na svoj neodpisuje mozno tam odpisu 🤞🤞🤞 vdaka

matapo
18. feb 2023

@etavava ...ak ste ale aj muž aj ty s deťmi už v zahraničí a aj ste sa už niekde nahlásili ( soc. Zdrav. poistenie,...) tak na dorovnanie už nárok nemáš. Dorovnáva sa v tom prípade ak jeden s rodičov pracuje v inom štáte a druhý je na Slovensku alebo v úplne inom štáte v EU. Ale ak zijete celá rodina v jednom štáte, čo by vám mal iný štát dorovnavat?

etavava
autor
18. feb 2023

@matapo neviem co a ci vobec by my mal stat nieco dorovnat, tu by mi pomohlo keby so mnou UPSVR komunikoval...situacia je, ze sme sa presťahovali, dostali dávky v danom state, tak sme to poctivo oznamili uradu na Slovensku, odvtedy sa komunikacia zastavila - stat kde nám dávky priznali ma upozornil, ze mam vo svojom domovskom state ziadat vyrovnavacie davky ale k nicomu sa neviem dopatrat, iba viem, ze slovensko ma odhlasilo zo zdravotneho poistenia hoci cerpam rodicovsku dovolenku, ale informovala ma o tom az poistovna - nemam ziadne vyrozumenie, jednoducho utalo a ziadna komunikacia a to som len chcela mať vsetko naporiadku s uradmi bez zahmlievania a vymyslania