Výpovedná doba, rodičovský príspevok a práca

micik5
17. sep 2023

Dobrý deň, neviem či ste niektora už bola v takom stave ako ja ale nejako som ostala na pochybách.... momentálne som vo výpovednej dobe a zároveň aj na rodičovskom príspevku s druhým babom. Keďže sa po skončení RP do pôvodnej prácr nevrátim mam v pláne ísť na Úrad práce.
Teraz mi prišla ponuka privyrábať si ako upratovačka na pár hodín týždenne a rozmýšľam žeby som to vzala ale ak budem chcieť ísť na úrad práce po skončení RP bude mi podpora vypocitavana z predchádzajúceho zamestnania alebo len z toho upratovania?
Neviete mi niekto prosím v tomto poradiť ako to bude?
Ďakujem

zalka
17. sep 2023

@micik5 z upratovania ...
ak chceš aby sa ti rátala z predošlého zamestnania tak si otvor živnosť a upratuj na živnosť.

micik5
autor
17. sep 2023

@zalka aj keď som na RP? To sa da? A potom keby s tým chcem skončiť tak čo potom?

zalka
17. sep 2023

@micik5 áno aj ked si na RP, ukončíš živnosť ... neni problém

micik5
autor
17. sep 2023

@zalka ďakujem za radu . ... takže ak nebude živnosť bude podpora rátana z toho upratovania ..hmm 😏

zalka
17. sep 2023

@micik5 áno z posledného poistenia, nepíšeš kedy ti končí PP, či na jeho konci budeš čerpať dovolenku, a bude ti preplatený zvyšok.

micik5
autor
17. sep 2023

@zalka 30.9. Končí a všetko mi preplatia

zalka
17. sep 2023

@micik5 tak to skús dohodnúť aby si 30.9. čerpala dovolenku .. a len zvyšok aby preplatili

micik5
autor
17. sep 2023

@zalka nerozumiem trocha.. prečo by som mala čerpať dovolenku?
Ako my sme sa už s firmou dohodli s preplatenim a neviem či by sa dalo ešte niečo zmeniť.
A tá nová práca mi má začať tento týždeň ... neviem čo robiť

zalka
17. sep 2023

@micik5 aby si mala nárok na max. podporu, preto aj čerpať dovolenku,
ak nebudeš čerpať dovolenku tak podpora bude z minima rátaná.
Ak budeš pracovať v novej práci, tak podpora bude rátaná z novej práce.

micik5
autor
17. sep 2023

@zalka aha tak tomu už rozumiem. A ak mi firma nebude chcieť dať čerpať dovolenku?

zalka
17. sep 2023

@micik5 tak už potom nič nenarobíš ... musíš s firmou dohodnúť.
A živnosť otvoríš za pár minút na živnostenskom úrade, alebo cez občiansky elektronicky

micik5
autor
17. sep 2023

@zalka asi už neskoro 🙈😔 firma končí už nebude existovať takže asi nepochodím

zalka
17. sep 2023

@micik5 do 30.9. sú ešte 2 týždne, chod a skús sa dohodnúť .. aj skrz to že končia

micik5
autor
17. sep 2023

@zalka dobre, zajtra tam skúsim zavolať a pokúsim sa. Ďakujem za radu 🙂
A ak sa budú pýtať že prečo tak mám povedať že mám niečo ine už? Alebo kvôli čomu chcem tu dovolenku

petra098
17. sep 2023

@zalka môžem sa opýtať ? ak budúci rok 3.9 má dcérka narodeniny 3 roky môj nástup do práce by mal byt napríklad 4.9? A ak chcem čerpať maximálnu výšku v nezamestnanosti tak kedy musím čerpať dovolenku ?

zalka
17. sep 2023

@petra098 po skončení RD... čiže 4.9

petra098
17. sep 2023

@zalka a tak výpoveď dohodou ?

zalka
17. sep 2023

@petra098 skončenie PP dohodou, ale ak nebude zamestnávateľ súhlasiť, tak potom len výpoved s výpovednou dobou.

petra098
17. sep 2023

@zalka a mala by mi vyjsť tá vyzsia potom ?

zalka
17. sep 2023

@petra098 áno ak máš dovolenku na preplatenie, a nepracuješ na dohodu počas trvania RD ...

petra098
18. sep 2023

@zalka ďakujem ste zlata