Ahojte, som na druhej materskej a včera som obdržala od svojho zamestnávateľa výpoveď z organizačných dôvodov, a to rušenie zamestnávateľa. Mám tam 2 mesačnú výpovednú dobu. Takže do 31.12.2012. Neviete mi niekto poradiť či je treba sa hlásiť na úrad práce a ak áno kedy. A ako je to potom s peniazmi, mala by som dostať odstupné? Keď sa nahlásim na úrad práce z čoho mi budú vypočítavať dávku a kedy je teda lepšie nastúpiť počas materskej, po materskej, počas rodičovskej alebo po rodičovskej. Lebo som počula, že počas rodičovskej baba nastúpila na nezamestnanecké a potom sa po pol roku vrátila na rodičovskú.
Ahojte, viete mi poraditť? Dňom, keď som išla na materskú. mi skončil pracovný pomer dohodou, potrebujem sa prihlásiť na úrade práce, keď chcem ďalej priberať rodičovské? díky
Ahojte viete aj mne poradit? Pracovala som od 1 aprila 2012 v jednej firme na dobu urcitu cize na rok. Ostala som tehotna a som na rizikovom. Nastup na matersku mam koncom decembra 2012. Kedze mi konci v aprili 2013 ta zmluva ako to mam riesit? Mozu mi dat vypoved aj ked som na materskej? A ako je to s nemocneskym a tak? Lebo viem ze je nejake doplnkove poistenie voci takymto veciam ale neviem. Dakujem
@b1105 - ahoj, ak som to správne pochopila, tak ti si teraz na materskej a skončil ti pracovný pomer. Tak mne na ÚP povedali, že na nezamestnanecké sa mám hlásiť po ukončení materskej dovolenky nie až po rodičovskej, ak chcem dostávať podporu vypočítanú zo mzdy, ktorú som dostávala. Ak by som išla až po rodičovskej už by to tak nerátali a nedostával by som nič.
@ika33 motas dokopy tri veci. narok na odstupne mas podla toho, kolko rokov si tam pracovala. a teraz si na materskej, ktora ti trva bez ohladu na to ze si prisla o miesto. po materskej nastupis normlane na rodicovsku. a az ked skoncis rodicovsku, pojdes na urad prace, ak si teda vtedy nenanes pracu