Počas trvania celej MD a RD som bola zamestnaná .. ale tak , že som bola ešte pred MD v skúšobnej dobe .. musela som zostať doma na rizikovom,takže mi nestihli dať zmluvu na neurčito,alebo výpoveď . ... ale počkali si na mňa pred koncom RD 😒 .. nakolko " nemali " pre mňa miesto 😒 oznámili mi že ma budú musieť prepustiť ... tak nakolko mám syna alergika som si na základe toho vybavila predĺženú platenú RD... pár mesiacov na to sa mi naskytla ako-taká robota, tak som musela kvôli nej dať výpoveď v tejto spomínanej firme .. zamestnali ma na TPP s 3 mesač. skúšobnou dobou.. robila som tam mesiac a pol keď ma po odpracovanej dobe zavolali s tým že mám výpoveď spolu s ostatnými kolegami, ktorý tiež ešte boli v skúšobnej dobe :/ .. ževraj musel prepustiť 10 zamestnancov , tak začal od nás nových ☹ .. takže som spadla medzi dve stoličky 😢 .. hneď na to som sa bola pýtať na úrade, že čo ďalej , ale tá ktorej patrím bola zastupovaná, tak som išla tam .. a tam mi povedala že nakolko som ešte na RD nemusím nič riešiť , čo sa týka zdravotnej,evidovania sa na úrade .. a preto sa chcem spýtať , či je to ozaj tak čo sa týka tých úradných vecí a či vôbec mali právo ma vyhodiť nakolko som ešte na predĺž . RD ?
@tinkatin
súhlsím s vyššie napísaným.
tebe neskončil prac.pomer výpovedou, ale skončil ti v skúšobnej dobe (to je rozdiel) a ak poberáš RP, neznamená to, že si na RD, ty bud pracuješ na prac.pomer alebo si doma a TRVá!! ti prac.pomer a čerpáš v nom RD. Ked skončí prac.pomer, už nečerpáš RD (podla zákonov, aj ked sa tomu tak hovorí, len aby si vedela, že ti netrvá napr. poistenie v nezam, lebo nečerpáš RD!!!) len poberáš RP počas riadnej starostlivosti o dieťa do 6rokov v tvojom prípade o dieťa s dlhod. nepriazn. zdr. stavom.
Pokial poberáš RP, tj. do doby, kedy máš upsvar-om schválený dlhodobo nepriazn. zdr. stav (bud schvalujú na 1rok alebo do 6rokov hned, podla diagnozy a konkr. prípadu), no max. do 6rokov, tak si zdr.poistená štátom ako osoba poberajúca rodič.príspevok. V soc.poistovni, ak máš podanú prilášku, tak si nadalej dôch.poistená štátom. t.j. nemusíš sa evidvoať na up do doby poberania RP.
ano, nemusis sa hlasit na UP, ak si na RD, az ked ti RD skonci, tak sa zahlasis na UP, a stat bude za teba platit odvody do zdravotnej poistovne
ano, mohli ta prepustit v skusobnej dobe, lebo pocas nej nie si nijako chranena