Dobry den . Mam otazku ohladom materskej .
Nastupujem na matersku dovolenku v oktobri 2018.Som zamestnana na trvaly pracovny pomer , chcem dat vypoved a nahlasit sa do materskej na urad prace . V takomto pripade sa mi ma materska vypocita z coho ? dakujem za odpovede.
@luliu mohla by som ist aj na PN , jedno alebo druhe ale ide o to aby mi to nejako neovplyvnilo matersku davku, pretoze tu mam momentalne vysoku. ze co by bolo vyhodnejsie.
@janka_3003 pokiaľ viem materská sa ti bude rátať z príjmu za rok 2017
@janka_3003 lepsie urobis ak pojdes na pn....
Určite na PN, výška Materskej sa nezmení + aj by si náhodou mala retazovy pôrod, mala by si tiež nárok na materskú, teda v prípade,že máš zmluvu na dobu neurčitú
a po skonceni rd ak by si sla na up tak si mozes cerpat podporu
@janka_3003 Nevidím dovod na výpoveď,len si poskodis-po RD si môžeš zariadit max.podporu. Ak si minulý rok pracovala cely u toho istého zamestnávateľa tak tvoj VZ pre MD bude hruby príjem za rok 2017.
Zdravím.mam otázku 😊 som zamestnaná v ČR ale trvalý pobyt mám na SK.chcem vedieť ako to je momentalne som na PN v ČR ale chcela by som rodiť na SK ako to je s vybavovaním materskej a dalších tých úradoch.dakujem za odpoved ked máte s tým skúsenosť 🙂
Ale ja by som chcela ist na SK v nejakom 7 mesiaci a neviem je to skoro na vybavovanie da sa aby to vybavil manžel za mna?
@janka_3003 a nebolo by lepšie ísť na PN? Napr. kvôli materskej a retazovemu porodu