Výpočet podpory v nezamestnanosti po RD

miruslb
16. jan 2020

Ahojte, prosím vás som ešte na RD, popritom som stále zamestnaná. Čiže po RD by som sa mala vrátiť do práce. V lete som mala na 3 mesiace prácu na dohodu. Bolo to iba jednorazové, výplata bola 60 €. Moja otázka je, že ak po skončení RD pôjdem na podporu, bude mi vyratana iba zo zamestnania alebo mi to teraz pokazí dávky tie mesiace odrobene na dohodu? Alebo ak by som po RD aj na nejaký čas nestupila do práce a dajme tomu že po pol roku by som dala výpoveď, či sa mi bude počítať ta dohoda.

evittam
25. jan 2020

@miruslb VZ pre podporu je hrubý zdaniteľny prijem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN za posledné dva roky pred žiadostou o podporu. Čiže ak to bola dohoda na pravidelny prijem tak ano pokazila si si aj možnosť mat max.podporu.

lucynka55
31. jan 2020

Prajem pekny den, potrebovala by som poradit. Chcem sa opytat ci by bol rozdiel v sume davky v nezamestnosti ak po RD mam vypoved a to k dnu skoncenia RD, alebo ci by bola davka vyssia ak by som sa zo zamestnavatelom dohodla ze by mi vypoved dal aspon o den neskor tj. akoby som bola ten jeden v praci??? Velmi dakujem za odpoved ak by to niekto tusil😊

evittam
31. jan 2020

@lucynka55 Ak ti da zamestnavatel výpoveď -musi byt podľa ZP- tak zacina plynúť výpovedná doba od 1.dna nasledujúceho mesiaca a trvá podla ZP.
Ak pises o dohode o skonceni PP-citaj co tu piseme v nejednej diskusii a mas odpoveď.