Ahojte 🙃 prosim vas s priatelom cakáme bábiku a chvela by som sa spýtať či niektorá nemate skúsenost s tým či sa materská počita aj z dohody a praci študenta momentalne som uz zamestnana od septembra na TPP ale predtym som bola študent a teda či sa mi bude pocitat aj z tej dohody 🙂 dakujem vám krasne za radu ❤️
Zdravotka s tým nič nemá, materskú vypláca sociálna poisťovňa. Podmienkou je 270 dní nemocenského poistenia za posledné 2 roky aby ti vôbec vznikol nárok. Máš toľko? Ak ano, vznikne ti nárok ale vymeriavací základ sa bude počítať z novej práce ak v nej odrobis aspon 90 dní.
@lubik87 úprimne, nerozumiem tvojej odpovedi. Na zdravotke jej nepovedia či má nárok na materskú. A či platila z dohody nemocenské a či má 270 dní za posledné 2 roky snáď vie.
@lenka0033 z dohody o brigádnickej práci sa môže a nemusí platiť, podľa toho či zarobila viac ako 200e mesačne alebo nie. Ale samozrejme aj tak sa dá zistiť či má nárok- podať žiadosť a počkať na vyjadrenie .....
@seagul ale áno povedia 🙂 mne aj ľuďom v mojom.okoli povedali dokonca mi pani vytlačila papier presne od kedy do kedy som bola.zamestnana v ktorej práci a na aký PP...vybavené do 2 minút ..pričom.socialka a ochota tunajších pracovníčok nula.bodov ...ty si prečítaj prvý príspevok čo.som.pisala.a jej otázku takže asi nevie .
@pa_ulin_a choď na zdravotku a zistí si či za teba bolo platené zdravotné poistenie 🙂 ak áno a do dňa nástupu na materskú budeš.mat 270 dní zaplatené nárok máš 🙂