Ahojte,
Nastúpila som do novej prace, mam hrubú mzdu ku ktorej mi po skúšobnej dobe pribudnú odmeny, ktoré sa vraj nebudú meniť, ale tak to chcú urobiť. Ja som tehotná 🤷 ako sa bude z toho vypočítavat materska? Ovplyvní to nejako keď by som mala napr rovnaký plat kazdy mesiac len v zmluve a dodatku by to bolo ponate ako hrubá mzda plus v dodatku odmeny? Som z toho debil neviem ako sa to počíta.
Materska sa ti bude pocitat z tvojho skutocneho zdanitelneho prijmu, je jedno co budes mat na zmluve...pokial teda budes splnat podmienky na vyplacanie materskeho
Dobre píše - rachel36a 🙂
a predtým si pracovala pre iného zamestnávateľa? od kedy máš novú zmluvu? že či nazbieraš potrebný počet dní na MD
@lucka_ke robím nepretržite 3roky len som menila zamestnávateľov.. Takže to spĺňam... Ďakujem baby😊
ak pôjdeš na MD v r. 2021 tak sa ti bude počítať z poslednej zmluvy, všetko čo máš na výplatnej páske, z čoho sa platí nemocenské poistenie
Ospravedlňujem sa, že takto skačem do témy, ale chcela by som sa spýtať, ak by som šla na matersku koncom decembra 2020, tak sa mi materská počíta z roku 2019? A keby v januári 2021, tak z roku 2020? Ďakujem 😃
@janka_266 ak pracujes u toho isteho zamestnavatela, tak hej.
@veronikaszabova to áno, ďakujem 😊