Ahojte, chcela by som sa spytat ako je to s vypoctom materskej pri druhom dietati? Som na platenej predlzenej RD kvoli nepriaznivemu zdravotnemu stavu malej. Popri RD mam nejaky mensi prijem z dohody, moj hlavny PP stale trva. Z coho by sa mi v tomto pripade vyratavala materska? Dakujem
@evittam chcela som sa ta opytat na matersku,tretiu v poradi idem mat 😂 a vysla mi taka ista ako pred 2 rokmi ked som nastupovala na MD. Aj ked plat dvihali kazdy rok. Je to tym,ze mam retazove porody?
2006 som zamestnana
Od 2012 MD potom RD do 2017
Od 2017 MD potom RD do 2019
Od aug.2019 mam MD
Zo socialky mi prisla taka ista suma vypocitana ako v r.2017. Pricom hruba mzda sa zvysila. Je to ok? Beru inac retazovy porod. Nieco som citala,ze tam sa tretina rsra,ci co. Dakujem 😉
@mravvcek socialka nema odkial vediet, ze sa u Vas na firmw zvysovali mzdy, resp, ze sa to tyka aj Vas...prave to riesila u nas ekonomka, teraz nastupujem na druhu MD po RD a ityka sa ma zvysovanie miezd u nas na firme us odmeny, ktore boli viac nez fajne, pretoze biznis isiel dobre, sefky som sa len spytala ci mi to moze dat na papier kvoli materskej a oba, ze rada...nova ekonomka bez skusenosti volala na socialku, ze co treba dolozit a tam jej povedali, ze nic, ze naco..tak im to vysvetlila a dostala protiotazku, ze preco to pre mna robia...no dovi dopo cela socialna poistovna :D
Ja viem,chapem,ekonomka poslala na socialku papier. Ja len zistujem,ze ci sa nejak reyazovym porodom nekrati materska. Nieco som citaka,ze rodicak sa nerata do vypoctu ci co. Cize nornalne sa to rata akoby som pracovala ano?
@evittam oni ziadali,aj zamestnavatel poslal,ale podla mna zle. Vies prosim ta poradit,ked som nastupila 19.8.2019 na MD zamestavatel mal poslat predpokladany prijem podla platovej tabulky,ktora mi platila za rok 2018? Alebo 2019? Som ucitelka a platy resp.tabulky platov sa menia kazdy rok. Dakujem 😘
@evitka83 Ak je to dohoda na pravidelný príjem a splnas aj z nej podmienky naroku na MD tak mozes ziadat aj z dohody a aj z TPP. Z TPP to bude pravdepodobny príjem, ktorý potvrdí mzdarka na ziadost o MD. Od 1.1.2019 plati,ze nesmie byt MD nižšia ako prva. Ale kludne moze byt vyššia-mzdarka moze potvrdit vyssi príjem napr.na zaklade zvyšovania miezd.