Ahojte, manžel je živnostník a platí si odvody so sociálnej poisťovne 151.16€ a do zdravotnej 68€ ...viete vypočítať koľko by dostával materskú?
@draik vďaka
@zuzkazuzanka55 okolo 350€ ale nemusí platiť sociálku takže s usetrenym 500€ .. niektorý známi neplatia.nic ale potom.prichadza vyúčtovanie 😬
@ivkazba ty sa musíš veľmi nudiť ak reagujes na každu moju diskusiu
@evittam o tých nedoplatkoch som nepísala ja, niekto iný písal že neplatia a potom prídu nedoplatky, ale neva, už sa to tu zamotalo 😉
@zuzkazuzanka55 ja som nereagovala na tvoju diskusiu, ale na koment niekoho iného. Ale áno, občas sa nudím, robím len max 8 dní v mesiaci, zvyšok mám free
@ivkazba Reagovala som na toto tvoje tvrdenie:
sociálka sa platí na základe podaného daňového a platiť sa musí. Neviem na základe čoho tvrdíš, že sa platiť nemusí. Ak tvoji známi neplatia, tak sú evidovaní ako neplatiči. Je ozaj skvelé radiť niekomu aby neplatil povinný odvod a bol neplatičom.
Co nie je pravda co sa tyka SP ak je SZCO na MD ci PN
@ivkazba co robíš za prácu ak môžem vedieť ?
@zuzkazuzanka55 koučujem manažérov a podnikateľov, robím školenia manažérskych zručností, tímové workshopy ako riešenie konfliktov v tíme, time & stress manažment atd
@ivkazba šikovná ....
@draik pekny den, mozem sa opytat, existuje na to nejaky verejne dostupny vzorec? Tiez by ma to zaujimalo, kolko by manzel dostaval materske. Na stranke soc. Poistovne som sa nedopatrala k tomu, iba ze je denny vymeriavaci zaklad, ale tomu sa ja uz nerozumiem. Manzel plati socialku cca 300€ mesacne. Zdravotku neviem. Dakujem
@ivana.natasha
Priemerný vymeriavací základ, z ktorého boli vlani platené odvody na nemocenské poistenie x 75%
342e