Výpočet materskej ak 4 mesiace pred pôrodom mám 2 TPP

mama80
10. feb 2019

Mamičky viete mi poradiť, ak som 4 mesiace pred pôrodom zmenila zamestanie a momentálne mam dva TPP, bude sa mi vymeriavaci základ spočítavať z oboch príjmoch pri vypočte materskej? Dakujem za info.

evittam
10. feb 2019

@mama80 Nie. Z oboch by si musela splniť hlavnú podmienku naroku na MD t.j.270 dni NP za posledné dva roky pred pôrodom.

mama80
autor
10. feb 2019

@evittam aj pred tym som pracovala takze 270 dni mam splnene, v dvoch novych budem mat aj viac ako 90 dni co je podmienka aby sa materska vyratala z noveho TPP.

evittam
10. feb 2019

@mama80 Z nového zamestnania sa ti vypocita MD ak mas 90dni bez PN a OCR len v prípade ak predchádzajúci PP skoncil. A este raz-ak chces žiadať o MD z dvoch a viacerých PP tak z každého musis mat splnenu hlavnu podmienku nároku na MD.

mama80
autor
11. feb 2019

@evittam ano predosli PP skoncil a dva nove budu mat viac ako 90 dni /kazdy.

evkao
11. feb 2019

@evittam prosim ta, mam jednu otazku, od r.2013 som zamestnana u jedneho zamestnavatela, v r.2016 som nastupila na MD (v sucasnosti na RD), od marca nastupujem na TPP k druhemu zamestnavatelovi (prvy PP trva), ak odpracujem u druheho zamestnavatela min.270 dni a buduci rok v marci nastupim opat na matersku (teda ak sa zadari 😀 ), budem dostavat matersku z oboch PP?

oli18
11. mar 2019

@mama80 môžeš žiadať z obidvoch