Výpočet materskej

5. okt 2021

Ahojte. Uvažujeme nad tým, že by manžel išiel na MD, nakoľko ja som pred cca mesiacom nastúpila na MD s bábätkom ktoré sa ešte len narodí. Nieje mi ale celkom jasné, z čoho by manželovi rátali materské. Viem že to rátajú z príjmu za minulý rok - tam pracoval do mája v jednej firme, následne bol doma a potom pracoval na dohodu. Ak by to rátali z toho PP ktorý trval do mája, bolo by to ok vyšlo by mu normálne materské, ale je možné aj žeby to rátali z tej dohody kde boli oficiálne príjmy naozaj biedne?
Z momentálneho PP mu ju rátať nemôžu, pretože má pomerne čerstvú prácu kde ešte nemá odrobenych 90dni.
Ak sa v Tom niekto vyzná budem vďačná 😁

papillon_noir
5. okt 2021

Ahoj, trochu sa stracam v tom či má vôbec 270 dni NP, ďalej nepíšeš že kedy chce nastúpiť na MD a ani od kedy mal presne tú dohodu a ako dlho. Tá dohoda je už ukončená? V novom pracovnom pomere je ako dlho? Možno by sa oplatilo počkať až bude v novom PP tých 90 dní aby sa mu materská rátala z neho a až potom o ňu žiadať.

draik
5. okt 2021

Napíšte dátumy zamestnaní od začiatku roka 2020.

autor
5. okt 2021

Obom vám veľmi pekne ďakujem za odpoveď 😊

@papillon_noir 270dni má a nástup by som chcela ideálne čo najskôr. Dohoda je ukončená a v novom pomere nieje ešte ani mesiac 😊

@draik od začiatku roka 2020 mal TPP kt. pokračoval ešte z roku 2019 a skončil k 31. 5. 2021.
Následne bol na úrade práce. Na dohodu začal pracovať 25. 8. 2021 a ukončil ju v polovici 11/2020.
17. 12. 2020 začal pracovať na TPP, ktorý skončil 30. 4. 2021. Už počas trvania tohto PP bol však posledný mesiac PN vo pokračovalo až do 15. 9. 2021. Od toho 15. 9. nastúpil opäť na TPP

draik
5. okt 2021

Z roku 2020, tam má min. 90 dní NP.

autor
5. okt 2021

@draik áno to chápem, ale bude to teda z toho TPP, alebo môžu rátať aj z dohody - tým pádom z biednej sumy?

papillon_noir
6. okt 2021

Ahoj, na dohodu nepracoval 90 dni, teda nieje dovod aby sa MD ratala z dohody. Mne to vychádza tak že by sa mala rátať z TPP zo 17.12.2020 - to je posledné zamestnanie kde mal NP aspoň 90 dní, ale možno sa mýlim.