Vyplatenie rodičovského príspevku

eliskasr
12. jan 2017

Dobry den mamicky. Chcem sa Vas popytat... mam 16mesacnu dcerku, na ktoru poberam rodičovsky prispevok. Vo 2/17 sa mi narodi syncek,chcela som aby manzel siel na matersku no potom mi povedali, aby som si do porodu dala skratit rodicovsku na dceru,a dostala zvysok penazi (rodicovskej) z UPSVaR, lebo na ne mam narok a od 2/17cerpala rodicak na syna. Nakolko sa mi pocas prveho tehu skoncil pracovny pomer.
Mate nejaka skusenost? Dakujem.

majusqa77
12. jan 2017

nic ti vopred nevyplatia, takze ziadne skratenie rodicovskej ti nepomoze

eliskasr
autor
12. jan 2017

Takze to plati len v Cechach....:( koncom minuleho roka to bolo v parlamente, ale.zjavne neschvalili nic.

majusqa77
12. jan 2017

@eliskasr nic take u nas ani v parlamente nebolo

eliskasr
autor
12. jan 2017

No nasla som to dnes na nete,ze sa raz bavili o tom, ze v cechach funguje ze si mamicka skrati dobru rodicovskej napr.na jeden rok a za ten rok sa jej navysi rodicak (rozratany z troch na jeden rok) 🙂

emilia25
12. jan 2017

Ano v cr sa rodcakrrodicak da vseliak prisposobit aj meitmmeitmmeitmmeitmmeit menit ale tiez nie ze dajte mi ju na 3 ci 4 mesiace .da sa predlzit aj skratit ale je totto tiez podmienene.

emilia25
12. jan 2017

A neni pravda ze spocitali rd do 3 rokov a dali len dedezt jeden rok oni urobili balicek sumou 220tisic a ten sa rozratava.ked som si spocitala co som dostala za 3 roky pri prvoprvom mala som viac ako je tento balicek aj ked mesacne sa zvysila.blbne mi tablet sorry za viacej

katriona1
12. jan 2017

@eliskasr tak ale v ČR je jiný systém vyplácení RD, to že se někdo o něčem bavil nic neznamená a i v ČR na ten skrácený rodičák musíš splnovat určité podmínky

sibalka21
12. jan 2017

Aj ked som o takomto niecom nepocula, ani zeby sa o tom niekde bavili... Tiez si myslim, ze aj keby tu nieco take fungovalo, musela by si splnovat urcite prisne podmienky na to, aby si si mohla skratit rodicak .... Urcite by to nebolo len tak....

evittam
13. jan 2017

@eliskasr Ako tu už bolo napísané - nie je to možné, ani to nikdy nebolo a ani s o tom v parlamente "nebavili"....😉 A ak pôjde manžel na MD so staršou tak ty nebudeš poberať nič-nemôžete poberať dve dávky naraz.😉