Vyplatenie materskej bez rozhodnutia

5. máj 2021

Ahojte.
Manžel nastúpil 3.4. na materskú so synom. Papiere mu odoslal zamestnávateľ do soc.poisťovne 31.3.
Doteraz vsak neprišlo rozhodnutie. Keď sme volali do SP povedali, že na rozhodnutie teraz majú 60 dní, ale že so schválením problém nebude, že máme počkať.
Moja otázka je, že keď stále neprišlo rozhodnutie, a teda ak nepríde napr do toho 15.5. či manželovi nabehne tento mesiac materská za apríl? Alebo ak príde rozhodnutie neskôr, tak odošlú materské v júni za 2 mesiace spätne?
Ďakujem za odpoveď

petrisa213
5. máj 2021

Môže kľudne prísť materské na účet a až potom rozhodnutie ale kľudne ak si dávajú na čas môže prísť až budúci mesiac a naraz za 2 mesiace. Keď bol muž na materskej strašne to tedy bolo, to zrovna bol taký veľký šum okolo toho. Žiadal v januári, po 60 dňoch si vypytali ešte niečo na doplnenie tak sa to natiahli o ďalšie 2 mesiace a potom zamietli, podali sme odvolanie a až v júni nám to schválili a prišli naraz všetky peniaze za ten polrok 😁🙈

e1i
5. máj 2021

ja som rodila 28 v mesiaci, 30.teho som este len posielala papiere do prace (prevzali ich az vecer tak isto ich riesili az prveho) a materska mi prisla v oktobri v tom prvom riadnom termine. rozhodnutie az potom

miriamik77
5. máj 2021

Mne tiež prišli skôr peniaze na účet ako rozhodnutie 🙂

laurar1
5. máj 2021

U nas manzel nastupil na matersku 2.3. a vtedy aj posielal jeho zamestnavatel papiere do socialnej poistovne. Rozhodnutie stale nemame, aj ked 60 dni uz preslo. Ja dufam, ze mu to uz tento mesiac vyplatia. Tiez by nemal mat problem so schvalenim, takze neviem, kde to viazne.