Ahojte chcela by som sa opýtať či vám už nabehol rodičovský príspevok na účet a či sa už vypláca aj pandemicky rodičovský príspevok ďakujem za odpovede 😊
@pauli_paulinka ja som pismeno M a nic zvykne 15 nabehnut tak neviem
@scacchi ja som N a inokedy som mala už 14-tého a nič čítala som že tento mesiac by sa mal vyplácať aj pandemicky rodičovský príspevok tých 300€ tak zato sa pýtam či už niekomu nabehlo
@pauli_paulinka ano mas pravdu uz 14 zvyklo nabehnut
Ano, nabehol pred polhodkou...
@ikonica prosím vás a nabehlo vám aj tých 300€ alebo len rodičovský ? Ďakujem
@pauli_paulinka len rodicak a pridaok. Akych 300 mas namysli? Kde si to citala?
@ikonica asi tých 300€, ktoré chce Pelle presadiť 😂😂😂
@pa_tricia19 pobavila som sa 🤣🤣🤣
@pa_tricia19 ale to boli len take jeho kvazi 'predvolebne' tahy zatial... Nic sa neschvalilo, ci?
@ikonica cosiiiii, toto podľa.mna ani neprejde...veď on to len tak pustil do éteru, v jednej politickej relacii
@pa_tricia19 tiez si myslim... Chce ludi rozkom opit..
@pa_tricia19 ale vidis, poniektori to uz beru ako hotovu vec.. povedal to pred par dnami a dnes uz sa to bude vyplacat 🙈🙊🐵
@pauli_paulinka uz nabehol akurat teraz 🙂
@pauli_paulinka ja som S a môžem čakať až v pondelok asi.. .pochybujem že by to prišlo do zajtra ..posledné 2mesiace mi chodi rodičak až 17... A o tom nič neviem to určite neprejde... 🙈🙈😂
@ikonica hej presne 😂 aspoň vidno, kto počúva uchom a nie bruchom...a že sa všetko vypláca mesiac spätne 🤦♀️
Pandemicky RP chodí v rovnakom čase ako klasický RP a aj v rovnakej výške, v sume 300eur je dotácia SOS vypláca sa rovnako mesiac pozadu.
@katarina9593 ja som T a uz mam cize asi na abecede nezalezi
@ikonica Áno ?aha no tak zaujímavé teda neviem prečo ešte nenabehol
@katarina9593 ani srnka netusi... Zajtra ti isto pride...
@ikonica ale neboj bude zo psa slanina
kolar ten už povedal že treba mamičkám, potom sladke reči cukrové a že kludne podpori v tom pelého , aj poruší pre ženské pohlavie aj koaličnu zmluvu
na to náš totalne užasny genialny famozny boh minister akože tichy premier matovič zahlasil že on dá svoj návrh
no tak uvidíme
@ikonica to zas stupnu preferencie😅😅
@katarina9593 ja nemam matersku, takze je mozne ze vam este neprisiel
@monika2605 ja uz matersku mam. K
@ikonica no som zvedavá keď nie až pondelok 🙈😂
@pauli_paulinka Ak myslíš ten kompenzačný príspevok kvôli pandémii, tak ministerstvo to bude konkretizovať a bude sa to týkať zrejme len tých nezaopatrených detí, ktorých rodičia nepoberali RP, pretože to má ísť prioritne pre tie rodiny, ktoré boli dotknuté pandémiou a kvôli dištančnej výuke v škole či výpadku výuky v MŠ mali výdavky naviac (napr. zakúpenie PC, tabletov, .... len kvôli vyučovaniu) alebo tam museli zostať rodičia doma s deťmi a tým sa im krátil príjem. Nebude to paušálne pre všetky deti od 0 rokov, pretože tie deti, ktoré boli s rodičmi na rodičovskej alebo materskej dovolenke, takéto potreby nemali. Všetko sa to bude riešiť, ale dávky a kompenzácie majú byť po novom prísne adresné, aby nedošlo k zneužívaniu a plytvaniu verejnými financiami.
@monika2605 no neivem možné to je ale ak hovorím už 2 mesiace po sebe mi prišiel rodičak až 17.