Vypláca sa rodičovský príspevok stále rovnako?

15. mar 2023

Ahojte chcem sa opýtať či sa rodičovský príspevok vypláca stále rovnako alebo je to podľa dní v mesiaci?
Pretože je písané že taký ktorý poverali predtým materskú budú mať výšku príspevku 412,60€ a teda budú ho mať vyšší ako taký čo materskú predtým nepoberali ale mne prišlo dnes 307,30€

Za odpovede vopred ďakujem.

marfa333
15. mar 2023

Skúste zavolať na infolinku úradu prace vo vašom meste, určite vám poradia a zodpovedajú otázky. Ja keď niečo neviem alebo niesom si istá radšej zavolám tam kde sú tie info 100%tne 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bublinka1426
15. mar 2023

ten nizsi je pre tie co matersku nepoberali
ten vyssi 412 je pre tie co mali predtym matersku

autor
15. mar 2023

@bublinka1426
Áno to viem ja som poberala materskú takže by som mala mať ten vyšší a nižší je 301€ a mne prišlo 307€ tak tomu nechápem potom. Nedovolám sa tam ani dnes lebo sú z technických príčin zatvorený

simonka15513
15. mar 2023

A minuly mesiac si dostala kolko ?

bluemoon24
15. mar 2023

A nedosel ti jeste doplatek materske za minuly mesic a RP ti teprve prijde?

nafka0483
15. mar 2023

Kedy ti skoncila materska? Prisiel ti isto RP z UPSVaR? Nie materska zo SP?

autor
15. mar 2023

No tak dovolala som sa po dlhom snažení a dozvedela som sa že musím podať žiadosť aby mi rodičovský vyplácali ( čo som nevedela kedže mám prvé dieťa a myslela som si že keď som mala materskú tak automaticky po skončení nadviažu na rodičovský príspevok). Tak som na oficiálnej stránke našla žiadosť vypísala zaniesla na UPSVaR tam mi povedali že mám starú žiadosť takže som tam kusela vypisovať druhú ( neviem prečo to neaktualizujú ale nechajú tam neplatné potvrdenie) tak hádam to bude už v poriadku. A ďakujem za všetky odpovede 🙂

bluemoon24
15. mar 2023

Urcite bude, vyplati ti i zpetne. O pridavky sis zadost podala?

autor
15. mar 2023

@bluemoon24
Áno to mi jedna pani z úradu vravela že si to musím hneď ako sa mi malý narodil tak vďaka nej som to už mala vybavené. A to čo mi prišlo bude teda ten doplatok zo SP materskej ešte. Mali by to nejak prepájať lebo keď si predstavím že sa toto stane matke, ktorá je na dieťa sama a neprídu jej peniaze tak to je dosť prúser.

nafka0483
15. mar 2023

No pruser ako pruser... co uz dnes dostanes automaticky? O vacsinu prispevkov treba poziadat. Neznalost bohuzial neospravedlnuje, svoje naroky si musi kazdy ustrazit.
Ake doplatia aj spatne cize o nic neprides.

autor
15. mar 2023

@nafka0483
To máte pravdu dnes je to tak doba internetu nedohľadáš máš smolu

autor
15. mar 2023

@nafka0483 ale našťastie ako vravíte existuje spätné vyplatenie