Dobrý deň, vedel by mi tu niekto poradiť, pripadne poradiť kde sa obrátiť. Potrebujem zistiť ci mi sociálna poisťovňa správne vymerala dávku korona OČR 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️. vopred ďakujem.
treba si vyrátať hrubý príjem za minulý rok a prepočítať na dni, a z toho by mal byť vymeriavací základ 55 %. To prenásobíte počtom dní koľko ste boli na očr, rátajú sa aj dni víkendu a sviatky.
To viem, len to mam trosku zložitejšie. Mne skončil rodicak 6.5. A k 7.5 som skoncila pracovný pomer s tým, že mi preplatili 19 dní dovolenky za 1 akože odpracovany deň. Len mi sociálna poisťovňa napísala ze mi to musí rátať iba z predpoklaneho prijmu ako keby som odpracovala celý mesiac a tým pádom mi to kleslo asi na 1/3...
jaj tak, komplikovany pripad. tak to neporadim
Však preto neviem ze kam sa obrátiť a keby som to mala zle vypočítane tak sa mi to oplatí dat aj na súd...
@zuzka9876 ono sa to ráta ak nemáš nemocenské poistenie z predpokladaného príjmu.A ty si nemocenské poistenie nemala,keďže si poberala dávku,to je materská,rodicak,pn,ocr,atd.Nemocenske poistenie za teba platí zamestnávateľ za reálne odpracované dni a minimálne 90dni tuším?Poisťovňa ti to vyrátala dobre,iba jeden odpracovaný deň v tomto roku ti nemá čo vytvoriť.
@zuzka9876 no predpokladaný príjem, tebe rátail z roku 2019 tam si príjem nemala, takže mzdárka ti potvrdila pre SP papier o tvojom predpokladanom príjme.
To že ti preplatili dovolenku tento rok, tak ti to neovplyvní výpočet PN ani OCR.
Lebo sa ráta temer vždy z predošlého roka.
Pozri sa na tvoj reálny príjem, akú si mala HM keby si bola v robote, neber do úvahy preplatenú dovolenku. Či tá HM sa zhoduje s VZ pre výpočet OCR cca tak je to potom správne.
A ak máš pochybnosti tak prilep rozhodnutie zo zamazanými osobnými údajmi.
@zuzka9876 55%z hrubej mzdy