Vymerala mi sociálna poisťovňa správnu dávku OČR?

zuzka9876
14. sep 2020

Dobrý deň, vedel by mi tu niekto poradiť, pripadne poradiť kde sa obrátiť. Potrebujem zistiť ci mi sociálna poisťovňa správne vymerala dávku korona OČR 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️. vopred ďakujem.

mogaa
14. sep 2020

@zuzka9876 55%z hrubej mzdy

gilmorka
14. sep 2020

treba si vyrátať hrubý príjem za minulý rok a prepočítať na dni, a z toho by mal byť vymeriavací základ 55 %. To prenásobíte počtom dní koľko ste boli na očr, rátajú sa aj dni víkendu a sviatky.

zuzka9876
autor
14. sep 2020

To viem, len to mam trosku zložitejšie. Mne skončil rodicak 6.5. A k 7.5 som skoncila pracovný pomer s tým, že mi preplatili 19 dní dovolenky za 1 akože odpracovany deň. Len mi sociálna poisťovňa napísala ze mi to musí rátať iba z predpoklaneho prijmu ako keby som odpracovala celý mesiac a tým pádom mi to kleslo asi na 1/3...

gilmorka
14. sep 2020

jaj tak, komplikovany pripad. tak to neporadim

zuzka9876
autor
14. sep 2020

Však preto neviem ze kam sa obrátiť a keby som to mala zle vypočítane tak sa mi to oplatí dat aj na súd...

kubkovamama
14. sep 2020

@zuzka9876 ono sa to ráta ak nemáš nemocenské poistenie z predpokladaného príjmu.A ty si nemocenské poistenie nemala,keďže si poberala dávku,to je materská,rodicak,pn,ocr,atd.Nemocenske poistenie za teba platí zamestnávateľ za reálne odpracované dni a minimálne 90dni tuším?Poisťovňa ti to vyrátala dobre,iba jeden odpracovaný deň v tomto roku ti nemá čo vytvoriť.

veronikaszabova
14. sep 2020

@zalka
@ivkazba

Neviete poradit?

zalka
14. sep 2020

@zuzka9876 no predpokladaný príjem, tebe rátail z roku 2019 tam si príjem nemala, takže mzdárka ti potvrdila pre SP papier o tvojom predpokladanom príjme.
To že ti preplatili dovolenku tento rok, tak ti to neovplyvní výpočet PN ani OCR.
Lebo sa ráta temer vždy z predošlého roka.

Pozri sa na tvoj reálny príjem, akú si mala HM keby si bola v robote, neber do úvahy preplatenú dovolenku. Či tá HM sa zhoduje s VZ pre výpočet OCR cca tak je to potom správne.
A ak máš pochybnosti tak prilep rozhodnutie zo zamazanými osobnými údajmi.