Výmer materskej

maria.vinea
16. júl 2014

kedy vam prisiel vymer materskej ja som uz mesiac oficialne na materskej a zatial nemam vymer zo socialky kolkoo dostanem

zuzka_13
16. júl 2014

Ja som šla koncom júna a cca siedmeho júla mi prišiel, tak myslím že už by si to mala mať aj ty, neviem kde to viazne...

maria.vinea
autor
16. júl 2014

akurat dnes prisiel vymer ale som zhrozena... somm na materskej s prvym synom a toto co mi prislo teda almuzna. za akych podmienok sa da dostavat aj materska aj rodicak na prve dieta sucasne???

sashabb
16. júl 2014

@maria.vinea to počujem prvýkrát, že dostávať MD a RD sučasne 😕

maria.vinea
autor
16. júl 2014

@sashabb
da sa to pokial by som bola velmi socialny pripad... ale tato materska ma vydesila teda ta suma kedze je mensia ako rodicak a predtym s prvym synom som mala najvyssiu matersku aj zo zamestnania aj z dnp

maria.vinea
autor
16. júl 2014

alebo ako si pripomoct viete niekto lebo uz rodicak mi nestaci na zakladne potraviny mesacne nie to este mensia davka co pride teraz...

sashabb
16. júl 2014

@maria.vinea čo ja viem tak maximálne sociálka dopláca rozdiel do výšky rodičovského. Ak je teda materská menšia ako rodičovský.

maria.vinea
autor
16. júl 2014

@sashabb
kazdopadne tam idem osobne lebo z tej davky mi vyskocil tlak ....

michaela138
16. júl 2014

@maria.vinea nárok na materskú vzníká len zo zamestnania resp. z DNP, ak si ešte neporodila, tak nárok na rodičovský nemáš, to až po narodení dieťaťa, dovtedy môžeš poberať len dávku materského.

skoricaxx
16. júl 2014

Ahoj ak to dobre chapep - tak ides hned z rodicovskej na druhu matersku.....bez toho aby si medzi tým bola v práci a stále si zamestnaná u toho istého zamestnávatela ak ano tak druhu materska je to čo by si pravdepodobne zarobila v mesiaci ked odchádzas na druhú materskú zajisť za zamestnávateľom že čo ti uviedli do papierov............ak sa dá so zamestnávateľom dohodnúť tak napísať odvolanie

maria.vinea
autor
16. júl 2014

@skoricaxx
ok skusim to poriesit so zamestnavatelom

dena1973
16. júl 2014

@maria.vinea Keď si začala poberať materské s 1. synom tak nárok ti vznikol zo zamestnania aj z DNP, preto si mohla mať najvyššiu materskú. Teraz pri nástupe na druhú materskú máš nárok iba zo zamestnania, ak už nie si DNP. Zamestnávateľ tým, že si bola celý čas na materskom a rodičovskom príspevku určí predpokladaný príjem, z ktorého sa materské vypláca.

maria.vinea
autor
16. júl 2014

@dena1973
to suhlasi ano a teraz som uz dnp nebola kedze na to ani nemam popravde a ten predpokladany prijem bez mojich nadcasov je to bieda veru....

dena1973
16. júl 2014

@maria.vinea To už závisí od zamestnávateľa aký predpokladaný príjem ti dá......

dena1973
16. júl 2014

@maria.vinea ak by materské bolo nižšie ako rodičovský príspevok je potrebné požiadať ÚPSVaR o doplatok do výšky rodičovského príspevku. To sa dá od narodenia dieťatka.